Vilka Ögon, Vilken Blick, Vilken MAN!


För min del kvittar det vad han gör och säger.
För mig är han mannen med stort M.
För mig förkroppsligar han ordet manlighet.
För mig får han gärna vara MIN...

Sant Eller Falskt

Har ni sett reklamen där en parant dam i vit rock berättar om hur smidigt man kan beställa medicin på en hemsida. Man behöver inget recept utan man ställer sin egen diagnos och de säljer allt från värktabletter, hjärtmedicin till amfetamin. Första gången jag såg och hörde denna reklam satt jag förundrad över ordet amfetamin. Visst sjutton är det narkotika, eller tar jag fel på ord? Jag tänkte också tanken att vem vågar beställa hjärtmedicin på nätet? Det hade jag aldrig vågat...
Damen berättar sedan vidare att man får läkemedlet hemskickat i brevlådan i ett diskret paket och att man inte kan vänta sig allt för mycket om man vill ha billiga varor.

I slutscenen står det www.crimemedicine.com. Först reflekterade jag inte över det men hjärnan fortsatte arbeta och jag förstod ju sedan att detta är en reklam i syfte att varna för att köpa mediciner på nätet. En mycket ruskig reklam tycker jag! Men nyttig och viktig!!!

Klicka gärna på länken och kolla...

Det Är Jag Som Är Zia

HEEEEEEJ!


Jag heter Zia. Snart ska jag döpas och då blir mitt fullständiga namn Zia Ella Young Hee Jakobsen. Ztiligt, eller hur? Just idag fick jag besök av mammas två kusiner och mammas morbrors fru. De hade med sig två gosiga outfits som jag hoppas mamma gillar, för de var verkligen mjuka och sköna och sedan var de inte rosa. Det känns skönt att någon gång få ha lite andra mer coola färger. Visst är jag som allra sötast i rosa men ni vet hur de e, man vill ju va en cool brud ibland...

Då tanterna fikade med mamma satt jag först och försökte hänga med i deras snack, men efter ett tag tröttnade jag och gnydde lite så att mamma bar in mig i min sköna säng. Jag hörde hur tanterna tjatade vidare ute i köket medan de mumsade på frallor och chokladbullar. Till sist slumrade jag in - härligt! Sov inte mer än tre timmar i natt så man har ju lite att ta igen;) Värre för mamma, hon fick snällt sitta kvar!

Tanterna var så nöjda med sitt besök och de tyckte att jag var SÅ SÖT, SÅ SÖT! Min nästkusin skulle också varit med, men eftersom tanterna kom redan vid 11 och min nästkusin är tonåring så sov hon fortfarande! Det ska jag också göra då jag är tonåring. Guuuuud så coooolt!



Lockigt Lockade...

... så nu har jag beställt tid för att permenenta mitt "hårsvall"!
Har du någon bra bild på en fin lockig frisyr så sänd den omedelbums!
Har du någon bild på absolut No No då det gäller lockigt hår så sänd den också!




Skräck Förvandlas Till Stolthet & Glädje

Med darrande knän äntrar jag väntrummet. Med lite svårigheter lyckas jag få på mig de blå tossorna över mina NYA SVARTA FINA ECCO-STÖVLAR. Jag sätter mig ner på en av väntrummets mindre mjuka stolar med handväskan i mitt knä likt en äldre dam. Flyttar ner den diskret på golvet då jag inser hur jag sitter. Tar en ELLE inredningstidning ur tidningsstället. Bläddrar förstrött. Ser upp på damen som sitter mitt emot mig. Är hon nervös? Nej, hon ser helt ko-lugn ut, likt en inventarie som hör till detta tortyrens näste. Bläddrar vidare. Lyckas faktiskt  samla blick och tankar och får en idé till en fars-dags-present ur tidningen.

Sköterskans klackar slår nu mot golvet. Hon rundar hörnet och hennes blå kläder uppenbarar sig i väntrummet.
-Marlen, säger hon med mjuk röst.
-Ja, svarar jag och tycker nästan att jag låter som barnen i "Kalles klätterträd" då de har upprop i skolan. Men det lät nog fullt normalt för sköterskan bara ler och vinkar in mig i tortyrkammrens innersta väsen.

Så sitter jag då i den fördömda stolen. Hur liten är man inte i den? Hur vild är inte ens mage då man sitter här? Man gapar, man känner instrument fara runt i gapet och man bara väntar på att den stora stora smärtan ska infinna sig likt ett knivhugg...



-Så där ja! Det ser ju jättefint ut! Inga hål! Då ses vi om ett år igen!
Vänta lite nu. Ursäkta mig. Vad sa du? Inga hål? Fint? Ett år tills nästa gång?
JIPPIEEEEEE!!!!!!



Då jag betalat min räkning och kommer ut i väntrummet igen slås jag av tanken att det måste blivit ommålat sedan jag var här för 10 minuter sedan. Det hade förut en sådan dyster färg, nu är det ljust och behagligt. Den hårda stolen ser riktigt snygg ut Jag gillar det!!!!

Och vet ni vad? Jag gillar faktiskt min tandläkare också! Han är perfekt för mig! Tyvärr tror jag att han inte tar emot nya kunder för han har fullt. Men jag rekommenderar honom i alla fall:
ANDERS JOHANSSON I VINSLÖV - You are the best dentist!!!


En Sak Till Bara...


Kommer ni ihåg att jag var nervös för hur mina nyvunna naglar skulle sluta efter flyttstädningen? De är kvar och jag är riktigt stolt över dem eftersom de faktiskt är mina egna och inte "fejkade". Kände att jag fick ta ett bildbevis innan något händer för det brukar vara så att "faller en så faller alla..."
Dock är mina händer inte en kroppsdel hos mig som jag gillar. Feta korta fingrar på bleka  små dvärghänder. ÖRK!


So far so good!

Första Dagen - Var Tog Den Vägen

Höstlovet 2008 är nu inlett. En dag börjar gå mot sitt slut och man undrar förtvivlat vart den tog vägen. Den gick så fort. Ska alla andra dagar på lovet gå lika fort? Jag anser mig dock ha haft en fin lovdag. Trots att dagen flög förbi har jag "fått ut" en hel del av den.

Jag steg upp vid halv åtta för att städa i min lilla lya. Skulle gjort det igår men hann inte förrän klockan var för mycket. Var sedan på Kvantum och handlade nybakta bullar, skinka i delikatessdisken, ost, marmelad m.m. Vid 10-tiden kom Lotta och hennes golden Jack. Vi gick en promenad på 1,5 timme vid våtmarkerna. Härligt! Då vi kom hem här fikade vi nybryggt kaffe samt ovan nämnda bullar med tillbehör. Mums!
Då Lotta och Jack lämnat mig satte jag mig för att läsa den bok vi har som kompetensutveckling på jobbet. Ingen alls dålig bok, men oj vad drygt det är att läsa då det är ett "måste". Jag önskar verkligen att jag kunde läsa snabbare och samtidigt få ut något av det lästa, men nej, det går inte. Jag är och förblir en snigel då det gäller läsning. Hursomhelst så har jag läst drygt 100 sidor och det får jag väl vara nöjd med.

Sedan är det ju måndag i jämn vecka och då har jag mitt pump-pass på Hälsostudion. Det var fullsatt med glada och pigga människor så det var som vanligt jättekul då man väl kommit igång. Men rackarns va jag är nervös innan! Då undrar jag alltid varför jag gett mig in på det. Men efteråt känns det som ett lyckorus. Man har lyckats och man ser att man har folket med sig. Underbart!!!

Då jag kom hem, hade duschat och brett ett par mackor så startade Cityakuten! Kan det bli bättre? Det är verkligen ett skönt avslut på en bra dag. Så nu ska jag bara avsluta bloggandet, vaska av fejset och sedan hoppa i säng. Jag ska försöka sova utan mardrömmar men det blir inte lätt. I morgon väntar nämligen något av det värsta jag vet; TANDLÄKAREN!!!! Jag verkligen hatar det, trots att jag har världens raraste tandis. Håll tummarna är n snälla...

En höstlovsdag hos mig:


Som synes piggas läsningen upp med kaffe och tända ljus:o)

Om Det Tvista Di Lärde

Svettas man mycket för att man är otränad? Är det kanske så att man svettas mycket för att man är vältränad?
För att kroppen då är bra på att svalka av sig som ju hela svettningsprocessen går ut på.  Jag väljer att tro på det senare alternativet. Jag svettas nämligen som en gnu bara jag gör minsta ansträngande grej. Med detta vill jag inte påstå att jag är vältränad, det är inte alls det som detta resonemang går ut på. Nej, jag vet bara att jag har svettats mer och mer för varje år som jag varit aktiv. Förr, då jag inte tränade regelbundet utan mest var passiv, så svettades jag inte ett dugg. Därav min enkla slutledningsförmåga i denna fråga.

Jag ÄLSKAR att svettas, då det är meningen att man ska svettas. Som t.ex. på diverse pass, under en rask promenad, vid andra kroppsliga aktiviteter men inte då man går i affärer och provar kläder. Då är det jobbigt att svettas! Pinsamt också då man känner svettpärlorna på överläppen och en droppe som faller längs ryggraden och stannar i svanken...
 Vid sådana tillfällen känner jag mig mycket mycket okvinnlig...

Frågan är om detta är kvinnligt (linnets originalfärg är ljusbrun):





Modell För En Timme...

... var jag igår. Det var kul! Lisa plåtade några av oss gym-instruktörer för sitt jobbs räkning. Jag hoppas att någon/några av bilderna blev bra så att man kan köpa dem och kanske lägga upp dem här. De är ju liksom tagna av ett proffs so to say...

Ibland Så Ordnar Sig Allt Så Bra

Med vader stora som en mans är det inte lätt att hitta sig ett par stövlar! Nu ska det ju dock förtäljas att det finns ett betydligt större utbud nu än för bara ett år sedan. Många butiker har numera ett XL och t.om XXL-sortiment för oss bredbenade kvinnor. Gentilt!

Jag hittade t.om. två par stövlar som jag valde mellan i en av Hässleholms två skoaffärer. Jag lade undan det ena paret och begav mig till den andra butiken. Man måste ju liksom verkligen kolla ALLT innan man slår till. Stövlar är ju ingen billig grej direkt... Hursomhelst så visade tjejen i butiken mig ett par ecco-stövlar som hon själv gillade och som var bredare i skaftet. Sorgligt nog hade de inte min storlek. Men OJ så förtjust jag blev idessa stövlar! VILL HA, VILL HA!

Ringde ecco-butiken i Krisitanstad och de nästan skrattade åt mig då jag frågade efter ovan nämnda stövel i storlek 38. Helt slut. 42 fanns dock... Kanske kanske med 3 par raggsockor...

Lie modstulen bestämde jag mig för att köra till Väla idag. Dels behövde jag en del på IKEA och visst har de ju en ecco-butik där. Sagt och gjort; in i Polon, körning i värsta regnstormen. Fram kom jag och in for jag i ecco-butiken. Efter att ha hittat stöveln i fråga frågade jag expediten:
-Det är väl en dum fråga men ni har väl inte denna i 38:a va?
-Jodå! Jag ska hämta på lagret!
Jag blev helt paff! Har jag TUR för en gångs skull? Sa hon verkligen att hon hade?
Ut kommer damen och på drar jag stövlarna! Mmmm, så snygga.
Lite dyrare än dyra men det får det vara värt. Jag slavar (men jag tycker det är sketakul) ju lite på fritiden både på Hälsostudion och i Vinslövs Motionsklubb. Detta får vara min lön för mödan.

På tisdag ska jag göra det jag hatar allra mest i hela världen. Nämligen gå till tandläkaren. Då ska jag ha mina nya stövlar på mig och i alla fall känna mig snygg där jag ligger och darrar av skräck! Hursomhelst brukar mina fötter prega rakt upp i vädret då jag blir undersökt och då kan alla se mina pjucks!

Porrigt Kanske

Hrm, har just hängt upp nya gardiner i mitt förut gardinlösa fönster. De här gardinerna är egentligen draperier från Hemtex. Det är svarta "trådar" med silverkulor iknutna lite här och var. Tillsammans med min svarta lampa med silverfot, och diverse silverfärgade asscesoarer tyckte jag att det kunde bli snyggt. Nu har jag alltså fått det upphängt och jag tycker nog att resultatet blev helt ok. Men då jag funderade vidare över "gardinernas" utseende blev jag lite konfunderad över om de kan uppfattas som porriga...
Nåväl, jag är själv nöjd, porrigt eller ej...



Femton Frågor (Snodda av Emmie:o)

1. Har du en bästa kompis? Hur ofta pratar ni?

Nej det har jag inte. Men jag har nära vänner. Främst i det ledet står min syster Merit, min vän Sofia och min kollega Pernilla.

2. Har du många vänner?

Hur många är många? När kallas det vän? Jag är ialla fall nöjd med det antal jag har av de människor jag kallar "mina vänner".

3. Har du någon vän som du inte umgås med längre?

Ja, det har jag. Mer än en faktiskt.

4. Tror du att ni någonsin kommer att börja umgås igen?

Vissa ja, andra nix.

5. Finns det någon/några gamla vänner som du saknar? Vem/vilka?

Inte saknar så att jag går omkring och känner saknad. Men det är klart, nu när man tänker till så minns man ju hur mycket kul man hade med sina tjejkompisar under gymnasietiden. Ska vi nämna några namn så blir det Malena och Annica.

6. Vilka bloggar läser du?

Mina kusiners (Emmie, Elin och Erica) bloggar. Det var ju trots allt dem som förde in mig i bloggvärlden. Sedan beundrar jag Camillas blogg. Hon skriver inte så mycket utan använder bloggen för att visa sina scrap-alster och de är SÅ FINA! Sedan har jag tittat in på "kända bloggar" men jag måste erkänna att de ger mig ingenting... Att förtala andra människor och visa upp dagens klädval... Nä, de orkar jag inte ödsla tid på att "gå igenom"... Jag är väl gammalmodig...

7. Finns det några bloggar som du slutat läsa?

Se ovan...

8. Vilken blogg är mest intressant?

Emmies för den har ett innehåll och är välskriven med fyndiga och roliga uttryck, och Camillas för där är så mycket att beundra.

9. Vilket är ditt bästa barndomsminne med en kompis?

Hrm, svårt... Mina bästa minnen som barn är stunder hos och med mormor. Jag var nog ett sådant där trist barn som hellre var med vuxna...

10. Vem/vilka vänner umgås du mest med?

Just nu är jag väldigt asocial. Är bland folk både dagar och kvällar och njuter av ensamheten då den infaller. Men annars är det min syster och hennes familj.

11. Vilket är ditt bästa minne med din bästa vän?

Mitt bästa minne med Sofia är då vi joggade på slingan och samtidigt planerade en hel Halloweenfest. Fy sjutton va driftiga vi var på den tiden!!! Detta är ju då ett sådant där "tok-minne". Vi har gjort många andra ROLIGA saker tillsammans!

12. Hur ska en bästa vän vara?

Nära då det behövs, på avstånd då det behövs...

13. Har du någonsin blivit sviken av en vän?

Nej, det är nog snarare jag som inte varit en så god vän, tyvärr...

14. Är du nöjd med ditt liv?

Jag är nöjd med att jag har hälsan och min familj och mina vänner. Jag är nöjd med att jag lyckats genomföra och klara vissa saker. Jag är inte nöjd med att jag vid 37,5 års ålder sitter ensam i en tvåa och bloggar...

15. Anser du att du är en bra kompis?

Nej, inte fullt ut. Inte så att jag sviker, går bakom ryggen eller är oärlig, men jag hör av mig för sällan och vårdar inte vänskapen som sig bör.

Det Gick Bra

Min mamma är hemma igen från sin tur till Italy och Venice! Hon och moster Gittan hade haft fina, roliga och bra dagar tillsammans. De var nog allt lite stolta över att de fixat allt, och det är jag med. De tog tåg här nerifrån Skåne till Stockholm. Därifrån ut till Arlanda och flyget till Italien. Sedan samma visa hem igen. Inget märkligt med det tycker många, och det stämmer säkert, men det beror ju alldeles på förutsättningarna anser jag. Jag är hursomhelst jättestolt över min lilla mamma som klarat detta samt att fråga efter buss- och båttider m.m. i Venedig!!!

GO MAMMA, GO MAMMA!

Fruntimmer & Barn Anno 1920

Utdrag ur körkortsboken 1920:

De som vållar bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva.
Att signalera åt dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära vagnen att signalen icke blir av betydelse.
Där man väntar sig lekande barn såsom vid skolor, lekplaner etc, bör man endast köra fram med yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa
sig med annan manöver än att stoppa vagnen.
Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej helt sällan koncepterna. Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan
utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är intet sällsynt.
Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar.



Carpe Diem

"Att älta gamla oförrätter eller bekymra sig över något som ännu inte hänt och förmodligen inte heller kommer att hända, gör att vi förbrukar den energi vi kommer att behöva om vi hamnar i svårigheter. Många tror att det är ödesdigert att njuta fullt ut av livets goda stunder, för då kommer bakslagen att drabba desto värre. Så är det inte alls. Ju mer vi uppskattar det vi har här och nu, ju starkare resurser får vi inför morgondagens utmaningar, och många bakslag uteblir faktiskt också om vi inte jämt förväntar oss det värsta. Det är kreativt att vara närvarande i nuet."

Ur Självkänsla, nu! av Mia Törnblom

Läste dessa rader på en annan blogg och blev så fångad. Det här talade liksom till mig... Just det där att bekymra sig över, eller oroa sig för något som ännu inte har hänt, är jag nog expert på. Det säger ju sig självt att det snor energi från en som man i stället kan använda i nuet. Hrm, jag ska verkligen försöka att njuta mer av det som faktiskt ÄR här och nu. Det är ju det som är livet...


Fraktsedel Inför Helgen Någon?

Är det någon som känner behov av en sådan här fraktsedel inför helgens begivenheter?!
Jag har en som jag fick av mina kära kollegor - av en anledning som är för mig HEEEELT okänd.
Jag kan kopiera upp och dela ut till er som känner behovet...


 



TREVLIG HELG!
Ta det försiktigt!

Självinsikt Eller?

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/37610/min-egen-blogg?claim=521kh9r1ads">Följ min blogg med bloggkoll</a>
Då jag precis startat min morgonwalk igår så fick jag se en joggare korsa en gata strax framför mig.
- Herregud, vad gör människan ute så här tidigt och joggar?
Stilla i huvudet, inga tankar. Sedan:
- Men herregud, vad gör jag själv här?
Det är väl sådant man kallar självinsikt, eller?

Mina Varor

Har ni fått det? Har ni sett det? Har ni läst det? Har ni insett vad det innebär?

ICA har en ny giv. I stället för att  alla kunder med ICA-kort får rabatt på särskilda varor (visas i deras månadsutskick som kommer med kontoställning och tidningen Buffé) så har nu varje enskild kund fått rabatt på vissa varor. Varor som ICA har "koll på" att man brukar köpa. De kallar detta "Mina Varor". Då jag först såg mitt utskick visste jag inte om denna drive och tyckte att: "Oj,här är ju sådana varor som jag faktiskt behöver och ska handla." Det brukar annars vara många varor som kanske är mer inriktade på hushåll innehållandes mer än en lat, onyttig, icke-matlagande person... Hursomhelst, då jag hade sansat mig och börjat läsa så insåg jag ju att dessa varor faktiskt är framtagna efter mina tidigare köp. Smart!!!

Men... Det syns ju väldigt tydligt VAD man köper ofta. Ens laster formligen skriks ut genom detta lilla blad! Jag ska nu här öppna mitt kylskåp, mitt liv för er och berätta vilka som var Mina 10 varor:

CREME FRAICHE
FIBERHAVREGRYN
KEXCHOKLAD (mini i påse)
A-FIL
KALLES KAVIAR
LAMBI TOALETTPAPPER
VIKTVÄKTARNAS MICRORÄTT
TACOSKAL
FRYSTA JORDGUBBAR
BABYSPENAT

That's it! Och det stämmer. Detta är varor som jag köper mer eller mindre ofta. Allt utom creme fraiche, kaviar, kexchoklad och tacoskal köper jag nog minst var tredje vecka. Undras tro vad det säger om mig?

Men en sak undrar jag: VARFÖR BLEV INTE LÖSGODIS "MIN VARA"?! Den borde vara självskriven... Den borde stå inristad i mitt ICA-kort...


Hursomhelst så tycker jag att "MINA VAROR" är en jättebra idé!

Bitte & Gittan På Äventyr

Så var det då min tur att oroa sig. Många år har väl min lilla mamma suttit hemma och oroat sig över mig, både för det ena och det andra, men nu är det jag som får känna oro för henne. Något jag så klart inte tycker är en behaglig känsla i sig men jag gör det så gärna för jag tycker att min mamma är något av det absolut bästa i mitt liv.

Min mamma åkte 06.20 pip iväg på en resa till Venedig med sin syster, dvs min moster. De kommer hem på fredag och det är väl inget märkvärdigt i sig, men min mamma brukar inte vara ute på sådana här "strapatser". Jag hoppas innerligt att de får en mycket rolig, skön, god och intressant resa. 


De saker jag oroar mig för är att flygplanet ska störta, att mamma ska bli sjuk och att de ska råka ut för rånare och misshandlare,  Något jag däremot inte är det minsta orolig för är att mamma ska bli berusad och bete sig illa, att mamma ska bli kär i en italienare, att mamma ska handla så mycket att hon står barskrapad.

Hrm... Jag inser just nu att de saker som jag inte tror att min mammma kommer att befatta sig med skulle bli en sjuhelsikes story!!! Är detta ett bevis på att man är uppväxt i en fruktansvärt vanlig Svensson-familj som alltid är försiktig och aldrig utmanar ödet eller riskerar att något hamnar utanför normerna? Kvittar mig lika, jag gillar att känna den tryggheten och jag älskar min familj och "vårt sätt" att vara.

CIAO BELLA!

Märkliga Saker Finns Att Se

Som jag tidigare skrivit är jag numera ute och går en rask promenad på morgonkvisten. Denna lilla tur tar jag mellan 5 och 6 och då är det begandes mörkt ute. Det är inte mycket aktivitet av det "vanliga slaget" i vår lilla stad då, men tro inte att det är händelselöst.

Flera är de gånger då polisen kommit jagande efter en bilist. Andra gånger har de smugit fram längs vägarna för att sedan göra en kraftig u-sväng och köra efter en bil. Precis som de liksom legat på lur och vaktat på en bilist. Spännande....

En gång såg jag hur en polisbil stannade vid ett hus och två poliser samt en civilklädd, mycket välklädd och proper dam, gick ur. De gick alla tre fram till ett hus där de ringde på och väntade på att någon skulle öppna. DÄR började min fantasi att arbeta och jag var övertygad om att de ringde på för att berätta att en familjemedlem där råkat ut för en olycka som tagit hans/hennes liv... Då gick jag sedan och grät resten av vägen för jag tyckte så synd om dem. Jag vet än idag inte om min fantasi stämde. Hoppas inte...

Man är ju på sin vakt när man är ute och "ränner" vid den här tidpunkten. Man vet ju inte vad folk har i tankarna. Idag skulle jag passera en av lokaltrafikens bussfickor. Där stod en bil parkerad med motor och lysen på. Eftersom jag då har vild fantasi såg jag ju framför mig hur någon skulle hoppa ut ur bilen, grabba tag i mig och sedan med våld tvinga mig in i bilen. Därför blir det gärna så att jag passerar och försöker att ha ansiktet rakt fram för att se oberörd ut samtidigt som mina ögon febrilt tittar åt höger där bilen i detta fallet stod. Vad ser jag då? Jo, karlen i bilen sitter och har en tallrik med typ fil och sked i handen och börjar köra ut från bussfickan!! Vågar inte tänka på hur den färden slutade...

Den Närmar Sig Slutet

OBS!  DETTA INLÄGG ÄR FRÅN IGÅR EM. MEN DÅ BARA LÅSTE SIG DATORMÖGET...

Ja, så är snart ännu en helg till ända. En ny vecka ska snart ta vid och förhoppningar och förväntningar samt ett och annat löfte ska infrias eller grusas. Själv är jag på gränsen till förfall just nu. Varje ny vecka börjar mitt nya liv och det funkar superbra, ända tills klockan är sisådär 17-18 på måndagskvällen. Då hivar jag in det som finns närmast till hands och det nya livet ser precis ut som det jag lämnade kvällen tidigare... Konstigt... Beror det på sviktande motivation, trötthet eller ren och skär lathet? Hrm, vet faktiskt inte men jag TROR att det är en go' blandning i mitt fall i alla fulla fall.

Helgen som gått har varit en bra helg. Just nu eftersträvar jag bara avkoppling, ensamhet och träning. Jag har fått allt detta och t.om. lite solsken!

Finns det egentligen något bättre än att få solsken på höstkanten? Den där go'a känslan av att frysa lite och känna hur solen faktiskt värmer upp en. Himmelskt skönt! Här sitter jag i min nya och snygga solstol som jag fått av mamma och pappa. Den är superskön! Satt där i en timme ungefär och slumrade till. Efter det läste jag ut en bok som jag ska använda i jobbet: "Tillbaka till Pompeji" av Kim M Kimselius. Det gäller att förena nytta med nöje!

Ogjort Arbete

Nu jädrar i kom jag på en sak som gjorde mig mer eller mindre besviken...


Jag är ju då en inbiten nagelbitare. (Himla käckt uttryckt eller hur? Ibland så får man till det;o)
Under ca två eller tre veckor har jag faktiskt lyckats låta bli att bita och nu har jag en liten liten liten vit kant av "utvuxen" nagel. Jag brukar liksom inte ha någon nagelkant så för mig är detta en mer eller mindre fantastisk känsla. Har t.om. målat de små tassarna med ett nagellack a la fransk manikyr. Ganska så fräscht i mitt tycke.
Men nu slog det mig... I morgon ska vi fortsätta med vår flyttstädning i "gamla lägenheten"!!!! Hur mycket kommer det att vara kvar av de vita kanterna då?!?!


Aldrig aldrig får man vara nöjd....
Va'?! Va' de' nån som sa nåt om I-LANDSPROBLEM?

:o(

VISSA DAGAR BORDE MAN BARA FÅ HOPPA ÖVER!

Mwahahaha

Detta uttryck har jag lärt mig ur mina yngre kusiners bloggar. Jag har fått för mig att det är ett mullrande skratt som kommer nerifrån halsen och böljar uppför strupen och när det släpps lös ur munnen så börjar det med ett mmmm-ljud och sedan ett dovt hahaha...
Om jag ska översätta skrattet till en bild så får det bli den här:


Fattar ni? Nu ska det i alla fall vara ett lite retsamt skratt för jag tänker här förtälja er något som gör många irriterade på mig och de tycker att jag tränar för mycket (förutom söta fru Håkansson som anser att jag ska öka på träningsdosen på lördagar. Kan inte annat än hålla med...;o))

Idag, söndagen den 5 oktober, har jag gjort följande:
1. 60 minuters rask promenad i ösregn och blåst
2. 60 minuters box-pass
3. 60 minuters step-pass

Alla tre aktiviteterna hade sin charm och de innebär nu att jag tjänat ihop 60 poäng till jobbets lilla aktivitetstävling! Bra jobbat Marlen! Därmed inte sagt att det är något jag rekommnederar. Hade jag haft en familj med man och barn så hade jag umgåtts med dem och gjort något kul tillsammans. Det hade varit mer "normalt" och så klart en mer givande sysselsättning än ensamträning...


Felsytt

Eftersom jag tidigare bett er kommentera min mössa har jag nu fått lite åsikter. En rolig komentar eller ett uttryck kom från min kära faster och farbror i Vinslöv. De skrev:
"Allt klär en skönhet, inget missklär en fuling"
Det tycker jag var ganska klokt. Visst man kan ju ta illa vid sig om man vill, men det är ju upp till själv eller hur?

När jag och min kompis Sofia stod i affärernas provhytter förr så kunde man höra något missnöjt grymtande inifrån hytten intill. Då förstod man att Sofia inte var ett dugg nöjd med trasan hon precis dragit på sig. Då var vår standardreplik till varandra så himla bra, för oftast stod man också själv och glodde med besviken min på det som uppenbarade sig i spegeln:
"-Var ditt också felsytt?"

Hahahaha så skönt det var! Man slängde liksom bara plagget åt sidan och gick vidare....

Ta Det Isigt

Nej hjälp vad det kan gå illa! Sitter och tittar på "Stjärnor på is" och nu höll Lars Frölander på att ramla över den lilla lilla sargen som finns... Och nu står han och blöder från handen!! Det kan faktiskt sluta illa... Is är hårt, människor är mjuka och skridsko-skär är vassa som sjutton!

Blev kvar i soffan efter det att mamma och pappa kört. Jag brukar aldrig se sådana här program men måste tillstå att det är lite underhållande! Man är väldigt modig då man ställer upp på något sådant här för vi vet ju alla hur svårt det är att stå på ett par skridskor. Att sedan göra steg, hopp och det i takt till musik kräver mod i stora doser. Trots att jag beundrar dem har jag fnissat lite här... Malin Everlöf såg verkligen inte vacker ut. Nu är det Torgny Mogren och han är inte duktig, men mycket söt och charmig då han ler;) Men nu får han poäng och det var höga sådana. Tydligen är inte jag så bra på att bedöma duktigheten i isdans...

COOOOLT!

Open Minds

Minns ni att jag skrev att mamma och pappa köpt en present till mig? Minns ni att jag sparade mig till helgen för att hämta den? Jag gjorde som så att jag bjöd hit dem på middag i kväll. Så nu har de varit här, vi har käkat tacos, kanelbullar och godis. En redig frossarkväll med andra ord...

Och nu till min present som de hade med sig, nämligen denna vackra vackra tingest:

Open Minds av Ulrica Hydman-Vallien från Kosta Boda.
Just nu har den fått en plats i mitt gardinlösa fönster och jag tycker den är så snygg så snygg!
TACK SNÄLLA MAMMA & PAPPA!

Rattmuff På

Ja, det går inte att undvika; hösten är onekligen här! Läste på en modeblogg, tror det var i Kvällspostens helgbilaga, om en söt mössa på Lindex. Tänkte vara lite moderiktig så jag gick dit för att kika på den. Framtill sitter en stor rosett och enligt biträdena så var den "fin" på mig. Så säger de så klart till alla så nu får ni, kära bloggläsare, ta och göra era röster hörda. "Lappen" sitter fortfarande kvar i mössan. Upp till bevis, ska denna förbli min mössa eller ska den återlämnas?

Har nu gjort som alla andra bloggare (i tidigare eller senare tonåren) ställt mig med digitalkameran och fotat mig själv. Undvek dock att pluta så där med läpparna som de gör. Det är ju faktiskt mössan som är viktig (i kombination med mig). Men varför varför blir man liksom smurfaktig på alla bilder? Det är som om näsan blir jättebred...

So come on and tell me what you think of this:





Kassa -Roligt?

Var nyss inne och läste min kusin Emmies blogg där hon i förbifarten nämner att hon alltid velat sitta i kassan, typ på MAXI eller liknande. Min första tanke är att det är ju slöseri med intelligens, för Emmie är en mycket klok ung dam som skulle kunna göra något annat. Sedan tänker man att usch, nu har man ju förolämpat alla de (oftast) tjejer och damer som sitter i vårt avlånga lands alla kassor. Men det är absolut inte så jag menar!

Jag satt själv i Domus kassa då jag var 19-25 år gammal. Jag hade det som sommarjobb och helgextra då jag studerade till lärare. Jag älskade det! Det var mycket skoj att sitta i kassan och träffa folk. Speciellt till jul minns jag att jag myste i min kassa. Då arbetade jag alltid mellan 9 och 13 på julafton. Vi hade tomteluva på oss och alla kunder var så glada och upprymda och det önskades GOD JUL än hit, än dit. Myyyysigt! Då man jobbat klart åkte man hem till Vinslöv. Bodde ju hos mamma och pappa på den tiden. Då fick man sig en macka med skinka och senap samt en mugg kaffe till, samtidigt som man bänkade sig framför Kalle på tv'n. Jaa, då var det jul liksom....

All heder och ära åt de som sitter i landets alla kassor för det är ett slitsamt jobb och alla kunder är inte rara. Tvärtom! Det finns totalt blåsta idioter, de som är elaka och dumma, de som försöker lura en, de som står och friar till en, de som luktar illa, de som vill trycka ner pengarna i handen på en osv osv. Men till syvende och sist går det inte att komma ifrån; som kassörska har man inte ansvar för någon annan människa. Nu som lärare känner jag ju hur alla de ansvar jag har för mina elever ibland känns övermäktiga. Jag har ansvar för individer som trots allt lever sina egna liv hemma tillsammans med sina föräldrar, och det är JAG som har det yttersta ansvaret i alla möjliga och omöjliga situationer. DET är mig övermäktigt ibland. Då kan jag drömma mig tillbaka till kassan för där hade jag i alla fall bara ansvar för mina egna handlingar...

NU ska jag på spinning, men ev blir det en del 2 i detta ämne för jag känner att det inte är riktigt utrett ännu...


Living In A Box - Kan De Va Nåt?

Hrm... Alla dessa serier som man kan köpa i "boxar". De finns första säsongen, andra säsongen, tredje säsongen osv osv. Är det inte jävligt drygt? Jag menar, när har man tid, ork och lust att sitta och se avsnitt efter avsnitt av en serie? Jag har ju deklarerat att jag gillar Grey's Anatomy och Cityakuten. Gillar även CSI och andra deckarserier. Men jag måste tillstå att jag har svårt att se mig själv sittandes i soffan och se avsnitt efter avsnitt av de här serierna.

Hur gör ni som köper hem de här boxarna? Ser ni allt på en gång eller kollar ni ett avsnitt om dagen/veckan? Jag bara undrar... Elin t.ex. hur gjorde du med Californication? Jag vill veta för jag kanske går miste om något....
OCH DET VORE JU HEMSKT!

Härmapa Copycat

Under åtta torsdagar åker jag med min klass (en femma) till Sösdala för att ha hemkunskap. Nej, jag är inte utbildad i detta ämne och jo, jag hade nog gärna sluppit det om jag hade kunnat. Men nu ingår det i femmans kursplan i vårt rektorsområde och väluppfostrad som jag är så gör jag som jag blir tillsagd - as usual... Men det ska också sägas att det är väldigt väldigt roligt att ha dessa lektioner då man väl blivit varm i kläderna. Barnen tycker ju det är superskoj och längtar till torsdagarna. Dessutom så är de mycket duktiga och fixar och donar med sina olika maträtter och bakverk. Idag blev det t.ex. pizza med kyckling och curry. Mums! Många gånger får man väldigt mycket igen för det "extra" arbete man lägger ner.

Hursomhelst, då vi åker med bussen till hemkunskapen så åker även en utav skolans övriga klasser med för att simma i simhallen. Idag var det förskoleklassens tur. För er som inte är så bevandrade i skolans nya klassificeringar så är förskoleklassen samma sak som gamla goda lekis.
De är ju SÅ SMÅ! Men de märks ändå! Man ser ju inte dem "in person" för de höga stolsryggarna i bussen, men armar, fötter, ben, hårtofsar, huvuden och händer flyger hela tiden ut och in, upp och ner längs med stolens konturer. Kan ni se det framför er? De sitter inte stilla en sekund! Och sedan babblar de!! Ja jisses vad de snackar!! Man märkte överhuvudtaget inte att femmorna var med... Men dessa små varleser (som ju är otroligt söta och charmiga) fick mig att tänka på möss eller andra små snabba insekter som bara myllrar....

Framför mig satt två killar som diskuterade  något dataspel eller liknande. Det lät väldigt mycket från dem. De förstärkte innehållet i berättelsen med diverse ljudeffekter som var i alla möjliga och omöjliga oktaver. Plötsligt började de diskutera med killarna som i sin tur satt framför dem och jag hör en av dem säga:
- Varför ska ni alltid kopiera oss?! med upprörd stämma.
Efter detta slutade jag att lyssna för jag blev så paff. "Kopiera"?! Sedan när slutade barn att säga:
-Härmas inte! med gnällig röst?


Jag kan bara konstatera att tiderna förändras!

Morgonpromenad


Nu äntligen kan jag nog våga sätta det på pränt... Detta faktum att jag kommit igång med mina morgonpromenader igen. I cirka tre års tid gick jag varje morgon 60 minuter i rask takt innan jag hoppade in i duschen för att sedan bege mig till jobbet. Tyvärr fick jag ett litet uppehåll i denna vana då jag blev sambo... Då är det på något vis 100 gånger svårare att masa sig upp i morgonmörkret ur en varm säng. Nu bor jag ju då själv igen (och det verkar ju vara mitt rätta element) så under tre veckor har jag nu promenerat med start klockan 05.00 fram till 06.00. Underbart! Det är så himla skönt att sätta sig med frukost och tidning efter den välbehövliga duschen samtidigt som man känner friskheten i kinderna. För mig är det en lisa för själen om än att det kan låta stolligt att stiga upp så okristligt tidigt. Så med tanke på denna nygamla vana måste jag nu säga GOD NATT, I've got things to do tomorrow morning;o)

Nu Får Det Vara Nog

JAG VILL OCKSÅ TRÄNA BOX!!!!
Nu har jag haft x antal boxpass för andra
(visserligen helt fantastiska människor som gör mig på ett fantastiskt humör)
men inte fått träna själv på tre veckor!!!!
JAG VILL, JAG MÅSTE!!!!!!!
 Snälla någon, ge mig ett namn på en boxinstruktör som kan starta pass här i hålan!!!!

Har du inte provat detta eminenta träningssätt så gör det! I love it!
SÅ KUL!

Jag Lovar...

...att på heder och samvete ta hand om min syster om något händer henne så hon inte kan ta hand om sig själv.
Jag lovar även att då jag tar hand om henne så gör jag det för att hon är min syster och för att jag bryr mig ofantligt mycket om henne och för att jag vill att hon ska ha det så bra som hon bara kan ha det. Jag tror inte i min vildaste fantasi att jag kommer att fundera på att bokföra de saker jag gör för henne för att kunna redogöra för detta vid en eventuell diskussion kring hennes kvarlåtenskap m.m. Hon är ju för Guds skull min syster, min närmsta vän och för henne gör jag allt utan att tänka på framtida konsekvenser...

Har fått uppleva att alla människor inte tänker så, utan de förundras över att syskon inte sparat kvitton m.m. då de ordnat med saker för sitt sjuka eller åldriga syskon som av förklarliga skäl inte kan sköta sin ekonomi, sin kropp eller sina tillhörigheter själv.

Sorgligt...


Jag - Ett Litet Barn

Min mamma och pappa har varit på en weekend-semester. De har varit på Öland tillsammans med min faster och farbror. De verkar ha haft en mysig, rolig och god höstminisemester och det är jag glad över! Det gör mig glad att mina föräldrar har saker att hitta på tillsammans. Det behöver inte vara resor till avlägsna länder eller fantastiska upplevelser utan bara detta enkla som att de t.ex. åker till stugan på fredagen och är där fram till söndagen. Ett avbrott i vardagen som förhoppningsvis förlänger sommarkänslan samt förgyller veckan. Jag hoppas att jag själv då jag är i deras ålder kan få uppleva sådana stunder.

Hursomhelst så ringde mamma igår och berättade att "de hade något" till mig där hemma som de köpt på sin lilla Ölandstripp. Nu tror jag att jag nog vet vad det kan vara och det gör mig så pirrig och glad! På jobbet berättade jag detta och då kom diskussionen upp om att ha "önskelistor" som vuxen. Vissa tyckte det var helt ok, andra tyckte det var mindre "passande". Jag känner i alla fall mig som ett lyckligt litet barn som ser fram emot att få köra hem till mamma och pappa och få ta emot denna lilla present! Jag ska vänta till fredag med att göra det för att förgylla helgen!!!

Nu Börjar Det Likna Något

NU, alltså just precis NU, startar Grey´s Anatomy!!!! Äntligen, äntligen så är där ett TV-program  som man liksom väntar på under veckan. Som man rättar sina vanor (och ovanor) efter, för att få sitta bänkad (soffad) klockan 21 framför 5:an.


Sedan kan man ju diskutera det otroligt klantiga beslutet att lägga den nya serien "Oskyldigt dömd", med den för övrigt snyggaste sexigaste charmigaste och brutalaste skådespelaren MICKE PERSBRANDT, på exakt samma tidpunkt och samma dag men då på en annan kanal... VEM ÄR ANSVARIG? Idiotiskt!



Som extra grädde på moset upptäcker jag att även Cityakuten ska börja nästa vecka. Den serien har jag följt i exakt hur många år som helst och jag tröttnar inte! Måste dock bekänna att ibland då det är vissa operationsscener i de här båda sjukhus-serierna så får jag ont i halsen. Ja, inte i svälj-halsen utan i mina blodådror. Så klart har jag inte ONT i blodådrorna men förstår ni känslan, det dunkar och bultar och det känns som om halsen liksom ska explodera. Nähä, ni har aldrig upplevt detta? Nåja, så kan jag i alla fall känna då det är något extremt räligt på tv. Som när de opererar vakna människor i hjärnan och man liksom märker att det går fel och paniken bryter ut bland personalen... Det är räligt tycker jag... Och jag tål ganska så mycket....


RSS 2.0