Tänker Jag Överhuvudtaget?

Ibland undrar jag hur jag är funtad... Sätter mig själv i sådana situationer som jag sedan vet att jag kommer att ha massor av ångest för... Kan inte fatta riktigt hur jag tänker...

Nu har jag tackat ja till att ha pump-pass varannan måndag på gymet. Det var min egen idé från början, och ingen har tvingat mig, absolut inte. Men hur tänkte jag? Igår provkörde jag de låtar jag har klara och hälften av dem gick åt helsefyr! Någon uppvärmning har jag inte klar och hur jag ska få till låtarna på en cd till nästa måndag vet jag inte heller...
Hur tänkte jag?

Det var bara en ångestframkallande sak... På lördag, alltså om en vecka, ska vår lilla motionsklubb i Vinslöv ha uppvisning på Vinslövsdagen. Jo, det ska bli jättekul. Kruxet är bara det att jag inte gått på Jessicas pass (innehållande 9 NIO block) som vi ska visa upp! Hur f-n ska ett trögt kylskåp som jag kunna lära mig allt det på tisdag då vi ska öva...? Hur tänkte jag?

Jag har mycket ont om pengar men har ändå varit på stan och inhandlat klädesplagg. Det är väl inte klokt! Jag ska ut med ett gäng singeltjejer i kväll och det ska bli väldigt roligt, men vad 17 ska man ha på sig? Jag fick värsta nojjan och fick inhandla ett eller två plagg då jag var på stan idag. Hur tänkte jag?

DAGENS HISS: Det otroligt vackra vädret.
DAGENS DISS: Min hjärna som slutar vara verksam emellanåt....

Sketan Va' Gott

Härligt
Underbart
Storslaget
Mättande
Arbetat
Näringsrikt
Smaskigt
Kraftfullt
Ordentligt
Själbalsam
Tidlöst

På bronsbröllopsmiddagen hade min svågers kära mor, Kersti, lagat kalops. Hur gott var inte det!? Typ megamastodontmaffigt gott! Tänk att vanlig hederlig gammal husmanskost faktiskt är den mat som ger en störst gastronomiska upplevelser. Det är både gott och flott att äta exklusiva middagar ute på trendiga restauranger, men husmanskost ger en på något sätt både god smak i munnen samtidigt som själen får en dos av något som inte går att beskriva...

Gott var det i alla fall Kersti! Tack för maten! Och tack Lars, som hade fixat de inlagda rödbetorna! De var ju liksom pricken över i:et!

Bronsbröllop

IDAG ÄR DET MIN SYSTER OCH SVÅGERS BRÖLLOPSDAG!
GRATTIS OCH MÅ NI LEVA LYCKLIGA TILLSAMMANS I MÅNGA ÅR TILL!

Enligt säkra källor firar ni bronsbröllop i år!
Det innebär bland annat att det är så många år sedan som ni gifte er,
att de flesta av oss inte hade någon digitalkamera då det begav sig...
Och dem tycker man ju sig ha haft ganska så länge nu, eller?
Så pga detta blir det inte någon bild från ert vackra bröllop,
utan en bild på er båda från vår Turkietresa i fjol!
CONGRATULATIONS, AND CELEBRATIONS!

Plötsligt Bara Händer Det

Änglar finns! Jag vet. Jag känner en. Igår så gjorde hon sig synlig utanför mitt hus. Hon till och med ringde mig och meddelade sin ankomst, men jag var inte hemma då. Så ängeln lämnade sitt avtryck, en gåva för att visa att hon varit där. En burk med hemlagad soppa och tillbehör därtill! Så när jag varit och tränat kunde jag bara sätta burken i micron och klicka i tillbehören och njuta av en mumsig mustig soppa framför tv'n... Himmelskt!

Min ängel heter Sofia. Vad heter din?

Den Var Bra - See It!


"Arn - Riket Vid Vägens Slut"

Den rekommenderar jag varmt (om du sett 1:an förstås).
Vi var 6 personer i åldrarna 13 - 40 år och 10 månader
som såg den tillsammans och vi var alla nöjda!

Var Hittar Man Dem?

Vilka? Jo, höstens frisyrer... Har surfat rundor i cybervärlden men inte hittat något som känns som normala frisyrer, endast en:

Snygg eller?

Veckans Träningspass

Måndag   -   60 min spinning
Tisdag     -   60 min sommargympa utomhus i Vinslöv
Onsdag   -   60 min box
Torsdag  -   60 min spinning
Fredag    -   45 min spinning
Lördag    -   50 min snabb gång på löpband + lite vikter efteråt
Söndag  -    Förhoppningvis 60 min promenad ute i fint väder + hålla boxpass

Fick för mig idag att jag inte hade rört så mycket på mig under veckan, men så här på pränt blev det ju en hel del!

Vad som var tyngst? Helt klart sommargympan i Vinslöv. Det är så stumt och tungt i gräset. Jag höll passet denna gången och jag kan säga att jag hade kräkkänsla efteråt...


Namn

Ämnet namn är en het potatis. Speciellt då det ska väljas till en nyfödd liten tingest.
Det diskuteras givetvis om namnet är fint eller mindre vackert.
Passar det till barnet ifråga eller ej?
Är det praktiskt att heta detta namn eller kan det vålla någon form av bekymmer eller rent av obehag?
Är det inne just nu eller kommer det att hålla sig?
Är det ett typiskt gulligt baby/barn-namn eller funkar det även på en vuxen?

Ja frågorna är oändliga, men till syvende och sist måste man ändå komma till ett beslut.
Den mörka skönheten som jag skrev om för några veckor sedan har nu blivit offer för sina föräldrars beslutsamhet. Hon ska heta Zia. Mmmm, smaka lite på det... Påminner eventuellt om glass;)

Idag träffade jag en vän från gymmet. Hon blev mamma för några dagar sedan och fick en liten tös hon med. Hon skulle heta Doris. Det tyckte jag var häftigt!

Själv heter jag Britt Sara Marlen. Tilltalsnamnet känner ni redan till och jag kan säga att jag hade nog själv valt Sara om jag fått bestämma. Marlen har vållat vissa bekymmer då man sagt sitt namn. Man har fått säga om och repetera för folk har trott att man sagt Maria och andra lite mer "vanliga" namn med samma början. Sedan är då nästa fråga hur man stavar det...

I mitt liv verkar det inte bli några barn men jag har i alla fall många tankar om vad de skulle hetat...
Tre favoritnamn har varit Agnes, Ellen och Märta. Numera gillar jag Majken. Det är i klass med Doris!

Nu ska jag bege mig till Bian och se "Arn 2".

Arn-kanske ett alternativ i namndiskussionerna?


TGIF, Kusiner Och Klok Systerdotter

För 17 år sedan var jag au pair i West Palm Beach, Florida, USA.  Det var en lärorik tid och man gjorde många kul saker. Det var även en himla tuff period för det var lite av en chock att vara utan mamma och pappa och lillasyster. Sedan chockade man dem totalt med att se ut som en heffaklump då man kom hem. Vet inte hur många kilo jag gick upp "over there" men det var ett antal i alla fall! Varje fredag fanns det en tjock bilaga i deras dagstidning som hette TGIF. Detta uttryck hade jag då aldrig hört förut och tyckte det var ganska coolt faktiskt. Thank God It's Friday! Och visst är det väl så man känner på fredagen? Om någon sagt åt en att man skulle vara tvungen att jobba i morgon med så hade man nog bara lagt sig ner, bankat med nävarna i golvet och nästan drunknat i sina egna tårar...

Tänk vad bra bloggar är! Nu har jag koll på mina illbattingar till kusiner som bor än här och än där. Den ena hon stoltserar i vår huvudstad och den andra i trakterna kring Lidköping. Jag beundrar dem! Jag tycker det är SÅ modigt att flytta och bo en bra bit ifrån sina hemtrakter. Själv flyttade jag för några år sedan10 mil bort och höll på att kollapsa helt. Fick flytta hem igen... Moget! Därför så måste jag bara få sagt hur mycket jag ser upp till er som klarar detta! Nu tänker väl vissa att; ja men du bodde ju på andra sidan Atlanten för 17 år sedan... Men det är inte alls samma sak. Det var under en bestämd tidsperiod. Att flytta en längre bit inom Sverige för att liksom leva sitt liv där på obestämd tid, och skaffa sig ett socialt umgänge där osv. DET är strongt! Go Emmie! Go Elin!
Nu får jag då läsa deras bloggar för att ta del av deras liv. Ska nämnas att där är några år mellan oss och ibland fattar jag INGENTING av vad de skriver. Guuuuud, vad jag känner mig gammal då! Jag har dock bestämt mig för att inte ta efter alltför mycket utan behålla min takt och form. Det är ju trots allt JAG hur mycket jag än försöker föryngra mig;)
De är i alla fall så himla söta och rara med sina små inlägg här på min blogg! TACK småkusinerna!

Idag ska jag alltså på bio! Det blir då "Arn 2" ett helt gäng släktingar. En utav dem är min systerdotter Moa som jag ju gillar skarpt. Tänkte bara återberätta ett par episoder som hon är inblandad i och som jag bara ÄLSKAR!
 Nämnas bör att hon var inte gammal då dessa händelser utspelade sig. Det skedde alltså inte igår eller idag...

* Moa sitter och tittar på min farbror Werner. Han märker att hon liksom skärskådar honom och efter ett tag säger hon:
"Wääärnooor, du har inte mycket lugg du..."
Nej det har hon så rätt i. Werner har ingen lugg alls. Han har närmare bestämt inget hår alls (Förlåt Werner om du läser detta men det är ju sanningen. Okej då, kanske några mjuka små fjun...) på området ovanför öronen.
KLOCKRENT MOA!

* Moa var med och hämtade mig och Magnus på flygplatsen. I bilen hem berättade jag hur vackert det var uppe i luften då man såg molnen utanför planet. Vi pratade om att man skulle vilja gå ut och vandra på "bomullstussarna".
-Men det kan man ju inte, sa jag.
-Jo, Gud kan, sa Moa.
-Gud, vem ar det? frågade Magnus
Tystnad
-Vad heter han i efternamn? frågade Magnus då.
-Haver, svarade Moa blixtsnabbt.
Så klart att han heter Haver. Vad annars? Gud som HAVER....
ÄNNU EN 10-POÄNGARE MOA!

DAGENS DUBBELHISS:
Rara kusiner och fredagar
DAGENS DISS: Kissnödig vid fel tidpunkter

Morfars Dag Idag

Nu höll jag ju helt på att glömma min lille morfar. Han har födelsedag idag, men finns inte längre hos oss. Jag vet att han förmodligen sitter med mormor, Gertrud och Bertil och tar sig en kaffegök just nu.
Morfar var en snäll man. Han ville alla så väl och var alltid glad och positiv. En riktig morfar!
En sak som var ganska så kul var, att då mormor var klar med maten och morfar var ute, så öppnade hon altandörren och ropade:
-Fader vår, maten är klar!

GRATTIS LILLE MORFAR! VI SAKNAR DIG OCH MORMOR SÅ MYCKET!
Kram Marlen

Svett, Rostigt Hår Och Ångestframkallande Tv-program

Hur mycket är egentligen normalt att svettas? Då jag tränar svettas jag som en hel karl. Jag behöver inte komma mer än en bit in i uppvärmningen förrän svetten rinner längs kinderna och droppar från hakan. Vissa rön säger att man svettas mer ju mer vältränad man är, andra säger att svettningen beror på att man är otränad. Jag för min del föredrar att tro på den första varianten... Nu är det bara så att jag hittat ränder i mitt hår som inte går bort. Hrm, tänker ni, vad sjutton har det med svett att göra!? Jo, efter att ha funderat ett tag på vad dessa ränder i håret (som går horisontellt från strax över örat i en linje bak mot huvudet, ca 3-4 cm) kommer av, har jag nu förstått att de är från mina hårklämmor! Jag har ju numera världens tråkigaste och mesigaste frisyr (som vi för övrigt ska prata mer om senare) som behöver ett antal hårklämmor i sidorna då jag har en ynklig liten pippilotta där bak. Nu är det så att jag förmodligen svettas så mycket att dessa klämmor rostar!!! Strecken i håret är alltså ROSTSTRECK! Det är för fan riktigt illa då man börjar rosta. Då börjar det gå utför...

Min frisyr ja... Den är ett kapitel för sig. De som känner mig någorlunda väl fattar väl inte att detta jag nu skriver är sant, men jag har inte blivit klippt sedan vecka 8!!! Vecka 8 infaller i månaden februari vilket är snart 6 månader sedan! Närmare bestämt 26 veckor sedan! Mitt hår är min borg skulle man väl nästan kunna uttrycka förhållandet mellan mig och mitt hår/min frisyr. Jag avskyr då hår ser slarvigt ut, och nu har jag lyckats förfalla totalt själv. Vadan detta tänker ni säkerligen...
Ja, jag ska ju inte skylla på Sofia och Daniels bröllop i maj, men jag ville ju få lite längd på håret till dess för att kunna sätta upp det. Sedan hade jag bokat en klipptid till skolavslutningen i början av juni och såg verkligen fram emot att återigen få se "redig" ut i huvudet. Då gick min favvo-frissa och blev sjuk! Då jag inte blev klippt till avslutningen kändes det liksom som om det kvittade och sedan har sommaren bara rullat på...
Så här fint var fågelboet i maj på Sofias och Daniels underbara bröllop!

Nu till det verkliga problemet: Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska göra med det här fågelboet till frisyr! Jag vågar liksom inte beställa någon ny klipptid för jag vet inte vad jag ska be dem göra med det! Några råd? Några tips på någon snygg höstfrisyr kanske? Alla förslag välkomnas!

Man är vad man äter! Ja, det är alltid så kul att få den programtiteln rakt i nyllet då man precis satt sig i soffan med en fet macka! Snabbt som sjutton virrar man runt för att hitta fjärren så man kan slå över för att få slippa den ångest som sådana program framkallar. Usch!

DAGENS HISS: Att vara frisk så man faktiskt KAN träna så att man svettas.
DAGENS DISS: Att beklaga sig över rost svett frisyrer och tv-program då man faktiskt har ett liv att leva.

PÅ ÅTERSKRIVANDE DÅ TIDEN OCH INSPIRATIONEN SÅ TILLÅTER ;)

Kämpaglöd Stolthet Glädje Åsså Lite Längtan

Wow, så häftigt det var! Jag har idag besökt Boda Borg med hela vårt rektorsområde. Boda Borg är ett ställe likt fångarna på fortet. Man är i små lag och går in i diverse rum för att lösa utmaningar och på så sätt förtjäna en stämpel. Jag var ganska skeptisk till detta eftersom vi skulle blandas med folk som vi inte kände. Team buliding ska ju liksom vara med dem man ska arbeta med... Men trots detta var det en häftig och rolig dag! Min grupp var supertrevlig och vi lyckades få ihop 9 stämplar och hamnade på delad tredje plats av tretton lag. Inte så illa pinkat! Kan berätta att min kropp nu ömmar än här än där. Rummen var antingen gröna (använda hjärnan), röda (använda hjärnan samt lite fysik) eller svarta(nästintill bara fysik). Skulle man använda kroppen gav man liksom allt. Man gjorde saker som man aldrig gjort förut, och som man trodde var omöjlig för ens egen kropp att klara av. Man klarar mer än man tror!

Nu har min lillasyster fått jobb! STORT STORT GRATTIS SYSTER YSTER!!! Min syster är för övrigt den människa jag (av olika anledningar) respekterar mest samt hyser den största stolthet över! Jag vet hur orolig hon varit över att det inte skulle lösa sig med jobb så nu kan hon slappna av och ta sig an uppgiften. Kan intyga att hon blir en resurs på den arbetsplats hon ska vara på. Hon är inte bara bra på att baka utan gör allt väldigt nitiskt och med stort engagemang!

Igår höll jag mitt första boxpass efter sommaruppehållet. Känns alltid lite pirrigt. Det blev dock jättebra. Vi hann dö'mycket och höll ett relativt högt tempo. Om kunderna är hälften så nöjda som jag så hade de en kul och intensiv timme. Kunderna var så rara. Leenden och kämpaglöd förgyllde salen och gjorde så att det kändes himla kul att vara "på banan" igen!

Jag längtar till nästa fredag. Då ska jag få följa med min syster och hennes familj på premiären av Arn 2. Det är snällt att de förbarmar sig över mig... Jag gillade 1:an jättemycket så det ska bli både spännande och kul att se fortsättningen!

DAGENS TRIPPELHISS: Min syster, Boda borg och de soliga kunder som var på mitt pass igår!
DAGENS DISS: Datorer som hänger sig så att allt man skrivit försvinner...GRRRR

PÅ ÅTERSKRIVANDE!


Teknikens Undergångar Och Telefonförsäljare

Varför varför varför ska det vara så himla meckigt att titta på tv!? Just nu har jag en boxer med kort samt digital-TV från Telia och ändå så kan jag emellanåt inte få in några kanaler!!! Vad är det som är fel? Man har ju hundratals sladdar och ett antal fjärrkontroller att hålla reda på. I hate it! Hade det inte varit för att den där typen "Robert" är så slajmig så hade jag bett honom komma hit och fixa skiten;)

Flera gånger under en dag kan det ringa märkliga nummer på min mobil. Idag var det ett Göteborgsnummer som visade sig vara Eon. De kunde erbjuda ett lägre elpris. Hallå! Jag har precis tecknat ett nytt avtal pga flytt så varför gav ni inte mig det låga priset direkt...??!! Nej, något mysko är det när de ringer så där. Man blir lurad på ett eller annat sätt är jag numera övertygad om.
Ett Stockholmsnummer var Telenor som kunde erbjuda mig lägre minutkostnad på mina samtal.
-Jag har tänkt byta telefon sa jag, gäller det ändå?
-Nej, det gör det inte.
-Jag är på jobbet och det är pinsamt att sitta och diskutera telefonköp m.m. kan jag ringa upp dig senare?
-Nej, det går inte.
Va?! Ska vi människor bli erbjudna saker som vi måste tacka ja eller nej till på momangen för att vi kan inte ringa upp företaget, och går vi till deras butiker så gäller inte erbjudandena! SJUKT!


DAGENS HISS: En ledig kväll
DAGENS DUBBELDISS: För mycket teknik och telefonförsäljare

PÅ ÅTERSKRIVANDE!

Ny Termin Nya Förhoppningar Nya Förväntningar

Idag har jag börjat jobba! Efter ett långt härligt sommarlov var det alltså dags att ställa klockan i morse och masa sig upp. Inga större problem faktiskt. Eleverna börjar inte förrän nästa måndag så denna vecka är vigd till förberedelser av alla de slag. Många tror kanske att man som lärare bara sätter igång arbetet, men jag måste säga att jag känner mig fylld av förhoppningar och förväntningar av alla de slag. Man är även lite nervös så klart. Varför? Jo, det är alltid lite fjärilar i magen då man ska starta upp ett nytt läsår. Man önskar och hoppas att det ska bli bra och att eleverna ska ha roligt och att de ska utvecklas. Ibland känns det som om mitt ansvar är ofantligt stort faktiskt. Och det är det ju också...

En gång pratade jag med en vän som är läkare. Jag menade att det måste vara tufft att ha ansvar för människors liv så som han har. Han höll med men sa att vi lärare har ju ansvar för allas vår framtid och det är ju ännu större. Där fick man sig en tankeställare, samtidigt som man kände sig stolt över att ha ett så betydelsefullt arbete. Det är ju inte ofta man får den reaktionen kring sitt yrkesval. Oftast säger folk att vi lärare har det så jävla bra med alla lov och ledigt hela sommaren osv. Eller så är kommentaren att "det yrket skulle de då rakt aldrig kunna tänka sig. Nej, fy fan!" 

Jag trivs som fisken i vattnet på mitt jobb! Jag har härliga, roliga kollegor och en hop go'a, fina och kloka barn i min klass. Det är inte alltid en dans på röda rosor men jag går alltid till mitt jobb med ett leende på läpparna. Och det är det inte alla som gör har jag förstått. Så jag känner mig priviligerad och glad över att ha det så bra i mitt yrkesliv!

DAGENS HISS: Att ha ett jobb att gå till.
DAGENS DISS: Magont

PÅ ÅTERSKRIVANDE!


Saint Tropez

En äkta bloggare bloggar väl dygnet runt!

Idag (eller rättare sagt igår, fredag) så har jag och lillasyster Merit haft en toppendag på Väla i Helsingborg. Vi hade absolut inget mål med vår tur dit, utan vi strosade bara runt utan någon tid att passa. Härligt! Jag tyckte att jag gjorde en hel del fynd faktiskt. Sådana där småsaker som både är kul och användbara. Hittade bland annat spotlights som går på batteri och som man bara trycker fast där man vill ha dem! Kanon i min hall där jag har hyllor inne i en vägg. Hyllorna är mörka och där finns inga uttag så "spottarna" blev rent ut sagt skitbra där! Sedan införskaffade jag en picnic-filt med plast på baksidan. Tål alltså väta-perfekt! Dessutom var den snygg också och BILLIG!  Clas Ohlsson har helt enkelt blivit en ny favoritaffär;)
Sedan köpte jag faktiskt ett par ursköna skor som man kan ha en bit in på hösten. Halva priset!
Vi fikade gott också och hade en mysig dag tillsammans helt enkelt! Var trött som en lase då vi kom hem och sov en runda på soffan tidigare i kväll. Därav piggheten nu...

Just nu är det festival här i Hässleholm. I torsdags var jag och två rara vänner från gymet en runda där nere. Innan vi gick dit satt vi här hemma och tog ett par drinkar. Jag är verkligen ingen drinkexpert utan fick reka lite. Fick ett tips på en drink som jag provade och som faktiskt var mycket god och läskande i värmen. Man tar hälften rosévin och hälften apelsinfanta och mycket is. KLART! Kallas tydligen Saint Tropez. Rekommenderas! Kommer att blandas även i morgon (idag) då jag ska ut med en kär kollega på festivalen! VARNING PÅ STAN!

DAGENS HISS: Systerskap
DAGENS DISS: Trötthet

PÅ ÅTERSKRIVANDE!


Mamma Mia Sicken Grann Karl!

Om någon mot förmodan missat att "Mamma Mia" numera går på bio så måste jag upplysa er om att så är fallet!
GÅ OCH SE DEN! Man blir liksom glad och upprymd av att se den och musiken ger en ståpäls om och om igen! Vi såg den igår och jag har liksom haft ett litet fånigt leende på läpparna idag då jag tänkt tillbaka på filmen. Den är verkligen sevärd! Sedan är det faktiskt så att både tjejer o killar, samt damer o herrar kan se den. Den är mycket rolig!

Pierce Brosnan

Denne man spelar ju en av rollerna i biovarianten av Mamma Mia. Har väl alltid tyckt att han ser bra ut, men i denna filmen inser man liksom hur jädra stilig han är för sin ålder. Så SNYGG! Blev nästan lite till mig i trasorna av Pierce...

Jag har en vän som heter Camilla. Hon är superduktig på mycket, bland annat på att scrappa. Jag tar mig friheten att här ge er adressen till hennes hemsida. Den är VÄL värd ett besök för där är så mycket FINT!  Så VAR SÅ GOD:
http://camillaslillasida.blogspot.com/

DAGENS HISS: Filmer som gör en upprymd
DAGENS DISS: Onödiga utgifter såsom bilreparationer...

PÅ ÅTERSKRIVANDE!

Gått Under Jorden?

I en veckas tid har jag befunnit mig i vår stuga. Det har ju varit helt underbara dagar som jag tillbringat på stranden. Har fått en liten antydan till brun färg på vissa kroppsdelar, en del kallar kanske färgen beige, och känner att kroppen laddas med energi inför jobbstarten den 11 augusti.

När vädret erbjuder livet sådana här dagar tycker jag att man ska ta tillvara på dem. Alltså får allt vad dator och tv heter stiga åt sidan, därav tomma bloggsidor... Dessa aktiviteter återkommer jag mer regelbundet till då mörka dagar infaller.

Kan tala om att dagarna i stugan inneburit många goda grillade rätter efter härliga stranddagar. Idag tog jag och Merit oss en tur till Åhus där vi inhandlade varsin delikat glass på Glassbåten. Jag smaskade i mig 2 kulor med smakerna "Himmelsk röra" samt "Marängsviss". Mums! Nu i kväll har köket dukat fram grillad örtmarinerad kalkon med ugnspotatis. Mmmmm!

Ett enda smolk i bägaren har vi här och det är de förbenade getingarna! Usch! Visst är vi alla lika värda men det är svårt att gilla getingar som är precis överallt på stranden, vid frukosten osv. De har en förmåga att flyga in ljudlöst i år, eller så är det åldern som tar ut sin rätt på min hörsel, för jag hör ta mig tusan inte dem!

Fler än jag som är närsynta? Gör ni då som jag, letar efter glasögonen på nattduksbordet då det är dags att gå på toaletten nattetid? Lägg då inte dina solglasögon intill dina vanliga glasögon för jag kan garantera dig att det blir ännu svartare än nattsvart då du råkar ta på dessa! Självupplevt! Ingen hit!

DAGENS HISS: Sommarstuga vid havet
DAGENS DUBBELDISS: Getingar och närsynthet

PÅ ÅTERSKRIVANDE!


RSS 2.0