Som Alla Andra

Jag antar att jag inte är ensam. Ensam om känslan av att ibland känna sig totalt värdelös. Inget man gör känns som om det blir riktigt bra. Folk runt omkring en kan säga: "Skitbra Marlen, du är så duktig!" och man blir glad över detta. Men innerst inne känns det som om man är en looser, som om allt man gör inte är på riktigt, bara tillfälligt och mindre bra.

Så här känner jag på jobbet just nu. Jag trivs mycket bra med de elever jag arbetar med och jag har många roliga stunder under en arbetsdag. Inom mig har jag dock världens stress. Jag tycker att jag inte lyckas bra nog, har inte kontroll över min planering, hinner inte det jag ska hinna, kommer att lämna en klass som inte får den framtid de är värda pga av mig; deras inkompetenta lärare som bara gör allt halvdant och oproffsigt...

Möter så en förälder till ett barn i min klass i affären på väg hem. Vi småsnackar lite och hon säger att hennes man hade frågat deras son vad han tyckte var allra bäst i skolan. Sonen svarade att det kunde han inte svara på för det fanns två saker som han tyckte lika mycket om. Pappan menade att han i alla fall kunde berätta vilka dessa två saker var. Då sa han: "Det är rasterna och Marlen. Dem är lika bra, så jag kan inte välja."
 Blir man glad eller blir man GLAD? Jag sa verkligen till mamman att oh vad glad jag blev över dessa ord! De värmde verkligen och speciellt vid ett sådant här tillfälle då man känner sig lite mindre lyckad i sin yrkesroll.

Dessa ord ska jag plocka fram då känslan av misslyckande pockar på. Jag kanske inte är världens bästa pedagog, men om man är omtyckt brukar det i alla fall betyda att de gillar det man gör och då tror jag att de lär sig något också!

Makes Me Laugh

Just nu har vi Talangjakt på skolan. Vi har många talanger men ingen som gör den här låten!
 

Fem äro de utmanade, och Emmie; du är en av dem!

Regler
Det här är svårare än du tror! Kopiera (ctrl+c) detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (men du får skriva ditt eget namn på fråga 1)! Lycka till!



1. Vad heter du?: Marlen
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mysa
3. Flicknamn: Majken
4. Pojknamn: Melker
5. Yrke: Musiker
6. Färg: Mörkröd
7. Klädesplagg: Mössa
8. Mat: Moussaka
9. Sak i badrummet: Massageolja
10. Plats/stad: Mormors soffa 
11. En orsak att vara sen:
Magont
12. Något man skriker: Mera!
13. Film: Män som hatar kvinnor
14. Något man dricker:  Mjölk
15. Band: Mando Diao
16. Djur: Mus
17. Gatunamn: Mästermansgatan
18. Bil: Mazda
19. Sång: Min hatt den har tre kanter

Jag vet inte om det finns 5 som läser min blogg... Men jag chansar och utmanar härmed:
Kusin Emmie, Kollega Sara, Kusin Elin, Systerdotter Moa och kusin Erica
Eftersom ni kära kusiner börjar på samma bokstav är det ju bra ju snabbare ni är!

And the winner is...

...JAG! Tro det eller ej, idag fredagen den 13:e har jag vunnit andra (eller möjligtvis tredje) pris i en tävling! Tjoho skulle man väl lugnt kunna utbrista eller hur? Nu ska ni inte tro att det är resecheckar värda 10 000 kr som min mamma vann för någon månad sedan som jag kammat hem. Nej, jag är lite mer anspråkslös. Jag har vunnit en sådan här:

Va fan är detta tänker ni nog nu. Jo detta är en"Wake-Up-Light"! Och vad är det undrar ni. Ja, det undrar jag med än så länge för jag har inte packat upp den ännu. Enligt utsidestexten verkar det vara en lampa som tänds stegvis och som i sitt sken påminner om en soluppgång. Man kan ställe den att tändas precis som en vanlig väckarklocka. Tydligtvis kan man även ha sk Natural Sounds till sin väckningsprocess också. Enligt bilderna kan man välja mellan fågelsång, havsbrus och grodläte... Grodläte?! Hrm, vet inte hur läckert det verkar vara att vakna upp med grodor runt omkring sig? I denna tingest finns även en radio och lampan kan även användas som läslampa. Jag har ingen sänglampa så det ska bli kul att sätta upp den och testa lite olika funktioner. LIte ironiskt är det att jag nästan reser mig upp och stänger av min väckarklocka innan den ens hunnit tuta. Jag är ingen sådan där människa som ligger och snoozar och som vill vakna långsamt. Jag reser mig upp som en tennsoldat och bara kör igång. På vardagarna i alla fall. På helgerna är det annorlunda. Då ställer jag helst ingen klocka utan sover så länge som känns bra.

Men i morgon bitti ska jag på spinning. Jag ska minsann ta och vakna till havsbrus och vågskvalp då...med risk för att bli kissnödig...

Lite Musik Till...

... med risk för att bli tjatig men här är ännu ett guldkorn...

Ny Favorit

Så har jag då hittat ännu en favorit i musikvärlden. Ibland är det "dött" en längre period, sedan ploppar det till och flera låtar dyker upp. Denna gillar jag skarpt just nu:

Look A Like

På kalaset i fredags uppkom en diskussion om min svåger. Har bara en sådan och gillar honom mycket. Han är dock lik en kändis tycker många. Vem tycker ni?


Sedan Sist

Ja, sedan jag skrev sist har ett helt sportlov och en hel arbetsvecka passerat. Passerat och passerat förresten, skulle mer kunna säga vrålfarit förbi, för fy vad veckorna går fort! När onsdagen väl är över så tycker jag att veckan nästan känns slut.

Vad har hänt sedan sist då? Jo på lovet var jag ganska duktig med mina "skolböcker". Läste faktiskt 4 stycken och inimellan läsandet beställde jag soltider för att ha ett mål med läsandet. Så nu kan man ju säga att jag fått lite färg på bringan tack vare mina studier ;) Tror verkligen inte att solarium är bra för kroppen, men någon gång då och då kan få passera.

Under veckan som gått nu har det varit jobb. Inget betungande dock. Min klass är go' och jag slogs vid ett par tillfällen hur mycket de kan om vissa saker som vi pratat och läst om. Då blir man glad! Sedan kan man, i nästa sekund, föfasas över att de inte verkat ha förstått ett jota av det vi tragglat om i alla tre åren. Nu är jag inne på de där ordklasserna igen. Jag tror att det på något vis är för abstrakt för barn. Man måste nog ha uppnått en viss mognad för att kunna greppa detta. De kan inte (trots att vi pratat och arbetat med detta flera gånger under tre år) minnas vilket som är vilket av substantiv, adjektiv och verb. Å andra sidan vet de att något är saker, något är vad man kan göra och något är hur man ser ut och så där. Kanske ska man faktiskt vara glad över att de "känner till" de tre "tillstånden". Det är kanske inledningsfasen till att sedan någon gång på högstadiet (eller gymnasiet) få insikten och förmågan att kunna para ihop rätt "tillstånd" med rätt benämning...
I tisdags fick jag och klassen helt oförberett åka iväg på en konsert inne i Hässleholm. Man hade missat att informera oss, men vi fick reda på det i så pass god tid att vi hann med bussen. Det var en dansk kvartett vid namn Phonix som spelade. Vi fick lyssna på dansk folkmusik och det var så upplyftande och medryckande att man gick och smålog resten av dagen. Härligt! De fyra musikerna hade byggt upp föreställningen på ett sådant sätt att de hade publiken med sig med jämna mellanrum. Mycket proffsigt!
I onsdags var jag kass i magen. For hem efter jobbet och sov konstant i tre timmar. Fick ringa och ställa in mitt pass. Aldrig kul... Var inte ok vare sig på torsdagen eller igår men ändå inte så dålig att jag klassade mig själv som sjuk.
Då jag körde till Vinslöv igår kväll för att fira min lillasysters födelsedag var det med en orolig mage. Var faktiskt beredd på att köra hem igen... På kalaset bjöds man på smörgåstårta, vin och annat smått och gott. Det verkade min mage gilla A LOT för den mådde prima! Jag hivade i mig än det ena och än det andra, mådde som en prinsessa och blev hemskjutsad av min kära kusin och moster vid 23-snåret.
 

RSS 2.0