AAAAAAAAA

Hello blogg-lovers!

Redan nu har jag misslyckats med att skriva något varje dag som det var tänkt, men jag skrev ju två inlägg i söndags så det kanske kan vara ok ändå ;o)

Igår arbetade jag, liksom idag och så även i morgon. Man kan nog säga att jag är på plats i mitt nya klassrum. Alla mina saker är där och jag har till och med börjat planera en del inför nästa läsårsstart. Karin är min mentor och redan nu har hon fått svara på X antal möjliga och omöjliga frågor. Men hon är tålmodig (och en fruktansvärt duktig pedagog) och jag är skyldig henne ett stort stort TACK!

Det kommer att bli Alfons på bokstaven A och Lejon på bokstaven L. De är jag färdig med redan nu. Sedan ska jag fortsätta med S, V, O och I i morgon. Av dessa bokstäver kan man sedan bygga en hel del små ord. Tro nu inte att jag kommit på detta by myself - Thanks to Karin!

Igår boxades jag med min gamla parhäst Anette. Så kul det var! Det är sådan skillnad att träna med någon som håller mitsarna ordentligt och som är med i slagen och som peppar. Det gör Nettan! Hon är en duktig liten fru hon!

Just nu är jag på väg ner till tvättstugan. Därefter blir det diverse fix på Coop. Ska inhandla korgar till eleverna, frimärken till brev som jag ska sända till eleverna samt lite annat smått och gott.
Klockan 19.30 blir det sedan box-pass igen. Det varar 90 minuter och är alltså inte klart förrän 21.00. Jisses - hur ska jag palla det?

Dagens hiss: Boxaerobic
Dagens diss: Orättvisor

CARPE DIEM

Söndag Solens Dag

Hello blogg-lovers!


Man skulle ju kunna tro att jag inte skulle kunna somna igår eftersom jag sov mer är halva dagen. Där trodde man fel. Jag tittade på Komissarie Morse och kände ögonlocken falla samman vi 23-tiden. Då jag hoppade i säng en timme senare somnnade jag på studs.


Vaknade vid 9 och gick ut på morgonpromenad. Köpte jordgubbar och Kvällsposten på min väg hem och ordnade därefter med en formidabel frukost a la sommar! Jordgubbar, banan och fil. I just love it!


Eftersom solen sken tog jag ut min solstol och satte mig ett vindskyddat hörn. Kan säga att det blev "hitt i hittan"! Fick kanske lite färg om nosen samtidigt som jag njöt av min bok.


Vid halvtre for jag iväg till Blomsterlandet för att köpa lite fina blommor till min veranda. Jag gjorde en liten avstickare från det normala. Jag köpte nämligen en ganska så stor lavendel som jag planterade tillsammans med mellanrosa pelargoner och vita bacopor (även kallad snöflinga). Tyckte jag fick till det ganska bra. Nu gäller det bara att hålla dem vid liv också!



Resten av dagen ser ut som så att jag ska gå på pump-pass klockan 18.30. Därefter blir det mat och tv.


Dagens hiss: Sol

Dagens diss: Svårigheten att välja då det finns för mycket


Follow That Car

Hello blogg-lovers!

Igår berättades denna story för mig, och den är alldeles sann:

En man (eller kille) i 37årsåldern (ganska så exakt faktiskt) var snabbt uppom i sin lägenhet för att lämna lite saker. Bilen hade han ställt precis utanför porten för att snabbt gå ner igen och hitta en parkering till denna. Då mannen (killen) på sin väg ut igen närmar sig portdörren ser han en väktare springa förbi därutanför. Mannen (killen) som är nyfiken utöver det normala då det gäller allt som har med poliser, brandkår, ambulanser och sirener att göra snabbar så klart på sina steg. Väktaren springer åt vänster och från högra sidan kommer nu en kille i t-shirt springade och ropar till mannen (killen):
-Vill du vara med och fånga rånare?
Mannen (killen) som är nyfiken utöver det normala, men även (precis som jag) försiktig utöver det normala hinner inte överväga sitt svar förräns t-shirtkillen sitter i mannens (killens) lilla gula bil och skriker
-Kör!
Nu färdas detta omaka par längs gatan åt det håll väktaren sprang åt och t-shirtmannen skriker ideligen:
 - Fortare fortare!
Vår man (kille) förstår att en klockaffär blivit rånad och att skott avlossats i butiken. Han kan också snappa upp att väktaren blivit beskjuten då han försökt stoppa rånarna i en vit skåpbil som de tagit i besittning. Mannen (killen) inser att detta är allvar...
-Fan nu kör poliserna åt fel håll, blinka åt dem med helljusen. Kör fortare! Du får köra om de här över refugen! vrålar t-shirtmannen.
Mannen (killen) som nu har kört både mot rödljus, över refuger och överskridit diverse hastighetsbegränsningar börjar känna sig lite osäker på situationen.
-Där!!! De har stoppat den vita skåpbilen. Kör upp framför dem så att de inte smiter ropar t-shirtmannen.
-Jag tror visst att det redan står någon framför skåpbilen, svarar mannen (killen) trots att han inte ser någon alls där.
T-shirtmannen hoppar ut ur bilen fram mot poliserna som står med pistoler riktade mot skåpbilen. Poliserna hajar till och motar bort honom. Han skriker:
-Det är FEL skåpbil! De har kommit undan! utropar t-shirtmannen.
Mannen (killen) lägger försiktigt i backen och rullar bort från scenen. Han känner att detta nog blev för mycket trots hans djupt rotade nyfikenhet. Samvetet gnager över att han lämnat t-shirtmannen vid skåpbilen men drar samtidigt en lättnadens suck. Vilken tur att han kom levande ur det här. Det blev way too much då poliserna dragit pistol och riktade dessa mot skåpbilen. Det var ju faktiskt PÅ RIKTIGT!

När mannen (killen) berättade detta för mig var min stora undran Vem var t-shirtmannen?
Enligt tidningarna hittade man senare den rätta skåpbilen övergiven och tom. Man hade säkrat vissa bevis och hoppas kunna ta fast rånarna.

Är Detta Nya Tidens Sommar

Hello blogg-lovers!

Idag är det lördag och jag skäms. Skäms för att jag låg i min varma gosiga säng till klockan 14.30!!!!
Till saken hör att jag, Cilla, Ola och Pernilla var på King's Heads After Work igår. Jag och Cilla cyklade inte hem förräns vid midnatt, så det hann slinka ner både ett och två och tre och fyra glas rött samt ett par shottar. Men gott och trevligt var det.
Mådde som en prinsessa då jag vaknade, hörde regnet skvala utanför fönstret och kände tröttheten bakom ögonlocken så jag slöt ögonen och somnade om och om och om, varvat med lite läsande ur "Flyga Drake".

Då jag slutligen gick upp tog jag på mig regnställ och gick ut på en promenad. Var ute ca 75 minuter och åt därefter en mumsig frukost. Jordgubbar, banan och fil samt mammas hembakade "bantarbullar" med linfrön och en massa annat gott i. Två koppar kaffe slank också ned.

Nu är det tvätt som gäller. Har en liten tanke om att cykla bort till gymet för att sätta samman ett aerobic-pass som jag eventuellt ska ha under några sommarveckor.

Dagens Hiss: Sova länge
Dagens Diss: Regn (tyvärr får det bli det idag med för det är så uppenbart hemskt sommarväder)

CARPE DIEM!

Dra På Trissor

Hello blogg-lovers!

Nu är jag här igen! Min intention är att skriva något varje dag under sommarlovet.

SOMMARLOV tänker ni och drömmer er bort. Än så länge hägrar mitt sommarlov också några dagar bort. Eleverna hade sin avslutningsdag i onsdags men vi lärare arbetar några dagar till. För min del känns det bra eftersom jag har mycket att dona med till nästa läsårsstart. Jag kommer att ha ett klassrum i andra änden av skolan så jag måste flytta 15 års samlande av material. Det har jag redan gjort och nu ska allt på plats i det nya klassrummet.
Måste tillstå att det hela är en skräckblandad förtjusning... Där mina saker ska in finns lådor och burkar och manicker i olika former och färger. Jag har inte en susning om vad allt används till... Det är nämligen så att jag ska ha ettor till hösten och som ni vet har jag ju haft femmor nu. X antal år i rakt nedåtstigande led alltså! Min hjärna kommer INTE att ha sommarlov med andra ord. Trots regn och snålblåst arbetar den på högvarv redan nu!

Efter 15 år som lärare tror jag verkligen mig klara denna ansvarsfulla uppgift men jag tror även att jag kommer att göra en hel del misstag på vägen. Inte helt lätt att ställa om sig så totalt. Men jag lovar att göra mitt allra allra bästa för att det ska bli bra.

Är det nu någon där ute i cyber-rymden som har fantastiska tips till en nybliven etta-klicks-lärare så tveka inte - HIT MED DEM!

Annars denna dag: Information om Läroplan 2011, utflykt med guidad tur och mumsig mat på Wanås slott, After Work på Kings Head med kollegor

Dagens hiss: Utmaningar
Dagens diss: Regn

CARPE DIEM!

RSS 2.0