Tusan Va Härligt De E

Ahhhh så gött de e att bara sitta här framför tv'n och datorn. Slötitta och slösurfa och bara precis vara...
Jag tror ta mig sjutton att jag skulle kunna ha jullov året runt!
Nu ska jag värma min vetepåse, lägga den i min säng, krypa ner i sängen och borra in tårna och fötterna i vetepåsen. slå upp sidan 190 i min nyinköpta deckare, "Till dess din vrede upphör" av Åsa Larsson, och läsa vidare om det mord som någon utfört på två tonåringar.
Jaaa, ibland så är livet bra härligt!

Vem Kan Lita På Teknikens Under

Inte jag i alla fall! Jag har en fd kollega som är superrar och superduktig på allt som har med datorer och annat tekniskt tjafs att göra (hon gick tre-årig teknisk på gymnasiet, jag gick samhälle).
Som tur är har hon och jag köpt samma datorer under årens lopp genom jobbet och då har jag ju kunnat rådfråga henne om något särdeles tråkigt inträffat med min dator. Mycket bra!
Nu hände det igen. Våra datorer var utrustade med ett virusprogram som tog slut för ett antal veckor sedan. Min dator varnade flera dagar, ja flera veckor innan det datum då det slutligen slutade att fungera. Vad gör jag? Jo, bara sitter och ser dagarna räknas ner, utan att göra ngt. En dag så blinkar det och tjoar det då jag startar datorn:
DU HAR NU INGET VIRUSPROGRAM!!!!!!!
På något underligt sätt kom detta ändå chockartat för mig. Fattar inte hur jag är funtad. Trodde nog på något vis att det skulle komma upp en lite skylt med:
Äsch, vi varnade i onödan, ditt virusprogram gäller några dagar till.
Så var det inte. Då jag gav mig ut på nätet efter denna hemska upptäckt kändes det som om jg gick oskyddad genom värsta kulregnet. Eller som om jag stapplade mig fram på en tunn tunn is fylld med vakar och där jag kunde braka ner vilken sekund som helst.

Min kollega informerade mig om att det gick jättelätt att ladda ner ett virusprogram från Mina Sidor på Telia om man har bredband via dem, och det har ju jag. "Bara du har dina koder och så" sa hon. Koder var det ja! Var fasiken finns de?

Ibland får jag besök av en man som kan mycket om datorer. Jag nämnde lite försynt att han kanske kanske hade lust att hjälpa mig med detta bekymmer och det hade han. Åh ja jädrar vad han meckade och jobbade med detta! Jag hade ALDRIG klarat det själv! Jag FATTAR INTE de konstiga saker som datorer säger åt en, de konstiga alternativ de ber en att välja mellan då man ska ladda ner och installera.

Jag säger bara TACK, TACK HOAX för att jag nu surfar säkert!

Hrm - Nedröstad

Hrm.... Hrm.... Hrm....
Man ska ju absolut inte vara otacksam och det är jag inte. Jag har lyckan att ha vänner som bjuder mig till deras fina och trevliga nyårsfest och låter inbjudan stå kvar trots att jag tvekar. Nu ska det tilläggas att jag inte tvekar pga festen som sådan, utan pga det faktum att jag numera kommer ensam på fester. Alla övriga vuxna på denna lilla fest är par och det kan kännas tungt. Så pass tungt att jag faktiskt var sugen på att sitta hemma själv med x antal go'a filmer, en stor påse godis och ett duntäcke. Men nu har jag alltså då tagit mig samman, insett fakta, tagit mig i kragen och tackat ja till denna trevliga begivenhet som ger mig trivsamt sällskap, en minnesvärd nyårsafton och dessutom lagad mat.

Det är nu då vi kommer till kapitlet om maten som jag vill säga HRM... Man fick tydligen lägga in en röst på om man önskade fläskfilé eller oxfilé. Tro det eller ej men tydligtvis vill de flesta ha fläskfilé!!!??? I love oxfilé. Om det sedan beror på mina manliga ben eller på en oerhört välutvecklad känsla för smak vill jag låta vara osagt...
Säger bara HRMMMMMMMM..........

Luggad

Läste nyss min kusin Elins blogg där hon skriver att hon varit hos frissan idag. Hon har ändrat luggen och menar att det gör en stor förändring på hela en själv. Jag har också varit hos frissan idag och klippt av en lugg som jag kunde ha bakom öronen!!!! Jisses amalia så mycket hår som rök!!! Ville ha en taggig frisyr som bara är att tvätta, föna torr och stripa till med litta vax. Hoppas nu att den är så easy. Detta foto är taget efter träning så det har inte det räta spikraka stuket som min duktiga frisör Jannice fixat tidigare under dagen:

Spoooooky

Jag kan meddela att jag numera på fullaste och starkaste allvar anser att spöken och/eller andra övernaturliga fenomen existerar! Ägnade hela kvällen igår åt att söka efter en förbenad fjärrkontroll. Sökte igenom kylskåp, ugn, sopor, brevlåda, julklappskassar ja alla möjliga och omöjliga ställen för att finna denna tingest. Låg på alla fyra i vardagsrummet och sökte under soffor, under bord och under mattan. Spanade alltså överallt i golvnivå. Lämnade vardagsrummet likt en krigszon och var dödligt förbannad då jag gick och la mig. Nu på morgonen (innan jag ska åka till min kära moster i Helsingborg) tar jag mitt förnuft till fånga och plockar upp lite kuddar m.m. för att få lite hyfs på vardagsrummet igen. Då bara ligger fjärrkontrollen där på mattan!!! Precis där jag har tittat 1000 miljoner ggr i går. Jag lovar, jag har verkligen tittat där!! Jag fick titta x antal ggr för att vara säker på att det verligen var den saknade fjärren, och det var det. Nu undrar jag VEM är denne oinbjudne gäst som behagar skoja med mig på detta sätt?

Ni Kommer Inte Att Tro Mig

I snart två timmar har jag letat efter fjärrkontrollen till min boxer. Den fjärrkontroll som jag byter kanal med och den fjärrkontroll som jag reglerar volymen med. Den finns inte här någonstans! Jag lovar. Jag har t.om. sökt igenom soporna och pappersinsamlingen. Den är inte någonstans. Jag blir tokig! Dessutom har jag (innan jag försnillade den) tryckt in knappen som stänger av ljudet totalt så hela tv:n är nu stum!!!!

Jag blir knäpp! Jag har sökt i alla rum och på alla tänkbara och otänkbara ställen och jag fattar ingenting!

Hello Music Lovers

Minns ni honom, Leif Smokerings Andersson, som med raspig röst hälsade välkommen till sitt radioprogram med dessa ord?

Jag har nu varit inne på cdon och beställt musik. Det var verkligen ögonblickets infall för det hade jag inte alls planerat. Dessutom så har jag egentligen inte råd med sådana extravagansa saker nu. Ska absolut inte tråka ut er med mina ekonomiska "bekymmer" men oj vad många stora räkningar som ramlar in...!!!

Hursomhelst så har jag en ny favvo-låt: Pokerface med Lady Gaga. Kusin Emmie lägger ofta in små filmklipp på sin blogg. Jag inte veta hur man gör det så det blir inget sådant just nu här, men kanske kanske kan Emmie ge en hint om hur göra?!

Vad beställde jag mer? Jo Britney Spear's singel Womanizer, Katy Perry's Hot and Cold och singeln Infinty 2008. Minns inte vad sångaren, gruppen heter. Dessa låtar har jag tänkt använda till det pump-pass som jag ska köra nästa termin. Har ni några andra låtförslag så SHOOOOOT, I AM ALL EARS!!!!

Avslutar med en bild på den fina bukett jag fick av min skolklass igår samt det arrangemang som gympatöserna i Vinslövs Motionsklubb gav mig i torsdags. På tok för mycket men ack så vackert! Man blir bortskämd!




Hohohohoho...

Då kan man ju undra vad jag går runt och hoar för? Jo det är ju jullov nu och jag har den senaste tiden närt en dröm om att röja i min så kallade klädkammare. Då jag flyttade till denna lägenhet i juli gick flytten i 190. Absolut inget fel i det, vi tog det samtidigt väldigt lugnt. Hrm, hur får man ihop det? Jo vi flyttade alla sakerna under en månad men jag bodde inte här då. Vi tog sakerna i kartonger och korgar och så packade jag in dem direkt här. Mycket smidigt, men resultatet blev att jag inte haft en aning om vart jag satt mina saker för allt placerades liksom ut vid olika tidpunkter. Det blev inget system i det hela. Och jag är, som de som känner mig vet, VÄLDIGT systematisk och planerande i minsta detalj. Så under hösten har jag känt att jag inte vetat VAR mina saker finns i den här lägenheten och det har gjort min hjärna snurrig. Tror faktiskt att den snurrigheten påverkat mitt jobb med. Har inte haft koll...

Men idag så har min dröm börjat gå i uppfyllelse! Jag har plockat och donat i min klädkammare och i mitt källarförråd sedan 9.15 idag. Har haft två korta pauser för frukost och fika, men sedan har jag kört igång igen. Åh så SKÖNT det känns! Är absolut inte klar än, men jag känner redan att jag lyckats reda ut många fnurror samt samlat upp lösa trådar och vet nu betydligt mer om var och vad jag har i mina gömmor! GÖTT!

Hittade en påse med gamla foton och negativ. Här kan fortsätta hoa och tjoa för de fotona var typ megakul! De var från tidigt 90-tal eller möjligtvis sent 80-tal. Minns ni hur man såg ut då? Jag fotograferade av en bild av mina små kusiner och sände till dem via MMS. Here it is! Titta så söta de är! Till och med krusat hår dagen till ära! Emmie till höger har födelsedag idag och fyller 28 år! GRATTIS EMMIE! Det här får alltså bli min blogg-gratulation till dig!




Här kommer även två bilder på mig från tidigt 90-tal. Jag minns knappt att jag haft sådant här hår.
I WANT IT BACK!




En Vaktmästare

DESSA RADER TILLÄGNADE JAG VÅR KÄRA VAKTMÄSTARE HJÖRDIS PÅ HENNES AVTACKNING I TISDAGS:

"En vaktmästare är något av en skolas hjärta. En vaktmästare har stora händer, ett brett leende och bullrigt skratt. En vaktmästare har inte så mycket hår på huvudet och bär ofta keps. En vaktmästare är stark och fixar allt som man behöver hjälp med. En vaktmästare skäller på de stora stygga grabbarna då de är taskiga mot de små barnen.

Vår vaktmästare heter Hjördis. Hon är verkligen skolans hjärta. Hon har däremot inga stora händer men ett brett leende och ett mjukt skratt. Vår vaktmästare har jättemycket hår, ja t.om hästsvans och aldrig keps. Hon är stark och fixar allt man behöver hjälp med. Dessutom fixar hon det snabbt och med stil och finess. Hjördis skäller inte på de stora stygga grabbarna utan pratar med dem och får dem på andra tankar. Grabbarna har respekt, det är ju Hjördis som fixar fram bollar som hamnat i stuprännan m.m.

När Hjördis går i korridoren hörs det ingenting, förutom klirret från hennes stora nyckelknippa som leder henne in i alla möjliga och omöjliga vrår. När Hjördis arbetar märker man inte henne förrän allt är klart. Då står man där förvånat och tänker; när gjorde hon allt detta?

Ja Hjördis du är vår egen lilla pärla! Hur ska det bli utan dig tänker vi. Vi vet alla att det kommer att bli bra men vi kommer att sakna dig ofta ofta, både barn och vuxna. Nu får du tid att fixa och dona hemma i stället. Du vet om att du alltid är välkommen att besöka oss och det är många som blir glada över att se dig då! Du har spridit varma leende, lugn och trygghet på vår skola och det vet vi att du kommer att fortsätta att göra!

Njut nu Hjördis!
Många varma lyckönskningskramar från oss alla!"


♥UTMANING

8 favoritprogram

1. Grey's Anatomy

2. Cityakuten

3. Parlamentet

4. På spåret 

5. Medium

6. Morden i Midsomer

7. CSI

8. Mord i sinnet

8 saker jag gjorde igår

1. Höll ett boxpass med bara julmusik

2. Gjorde tomtemöss med 50 barn

3. Hittade på x antal uppmaningar till en paketlek

4. Skrev julkort i 190 och inhandlade svindyra frimärken-dyrt att vara vänlig!

5. Åt en massa skit som jag inte ska äta.

6. Tvättade (bor i lägenhet, måste bokas)

7. Saknade Greys Anatomy

8. Såg på Bonde söker fru fast jag inte gillar det

8 saker jag ser fram emot

1. Julavslutningen i morgon

2. Jullovet

3. Julafton

4. Läsa en deckare i lugn och ro.

5. Få sortera i alla mina skrymslen, kanske tom fixa ett skrivbord....

6. Gå morgonpromenader i dagsljus

7. Min systers reaktion på hennes julklapp

8. Våren och sommaren

8 favorit restauranger

1. Vikingstrands restaurang, Helsingborg

2. Skildepadden, Köpenhamn

3. La Plage, Helsingborg

4. Oasen, Helsingborg

5. St Markus vinkällare, Malmö

6. Cats, Hässleholm

7. King's Head, Hässleholm

8. Vill bara säga att detta är väl de sju restauranger jag besökt i mitt liv....

Personer jag utmanar
Alla som har lust!


Helvetes Jävla Idioter...

...är de satans panndöda människor till hundägare som inte plockar upp efter sina hundar!!!! Grrrrrr!!!!! Jag tror faktiskt att jag hade kunnat gå längre än att ge det onda ögat om jag hade sett en hundägare gå ifrån en hög som dess hund lämnat efter sig. Ja, just nu känns det nästan som om jag hade kunnat slå och kanske till och med kunnat mörda...
Då man fått in äcklig rälig illaluktande och kräkframkallande hundbajs i sin lägenhet efter en promenad i innerstan känner jag faktiskt dessa djuriska instinkter poppa upp!
Fy fan vad äckligt det är att få bort skiten från alla gropar och räfflor i en vinterkänga... Det var på vippen att Ulrik kom på besök kan jag säga. Eller Hjärup som Johan Glans tyckte var ett typiskt kräkljudsord. Hurva var också en variant...

Så jag avslutar med att säga:
HJÄRUP ULRIK HURVA!!!!!!!!

+ BEWARE IF YOU ARE A DOGOWNER WHO DOESN'T ACT CORRECTLY ABOUT YOUR DOG'S POO POO!!!! I CAN'T TAKE RESPONSIBILTY FOR MY ACTIONS IF I SEE YOU!!!!!!

Ojdå

Det är exakt en vecka och sex dagar sedan jag skapade något inlägg här. Vet inte om det är sorgligt eller kanske en aning positivt. Sorgligt i den bemärkelsen att man inte har något spännande att skriva om eller att ens kreativitet inte infunnit sig, positivt i den bemärkelse att jag då har andra saker att fylla ut mina dagar med. Vilket är bäst eller sämst? Vad vet jag? Finns det egentligen något rätt eller fel i den frågan? Förmodligen nicht!

Kan berätta att jag märker av att jag åldras. Det första tecknet såg jag för ca 5 år sedan. Då såg jag att mina händer som förut hade haft slätt skinn (hud) var fulla med små rynkor och streck. Det gjorde mig rädd! Kände mig som en ödla faktiskt. Har alltid haft små händer med slät, blank och "barnslig hud. Nu började de alltså att åldras. Hemskt, men bara att acceptera. Nästkommande vintrar har jag märkt att mina händer varit torra och fnasiga men inte så att jag lidit av det. I år däremot har huden mellan fingrarna (kan man kalla det simhuden) torkat ut pga kylan så att den är alldeles vit och mjölig. Jag fäller av denna hud - buhuuuuu! Dessutom så spricker den och det blöder helt plötsligt från knogarna och mellan knogarna - Buhuhuhuhuuuuu! Vart bär det hän med mig?

RSS 2.0