En Vaktmästare

DESSA RADER TILLÄGNADE JAG VÅR KÄRA VAKTMÄSTARE HJÖRDIS PÅ HENNES AVTACKNING I TISDAGS:

"En vaktmästare är något av en skolas hjärta. En vaktmästare har stora händer, ett brett leende och bullrigt skratt. En vaktmästare har inte så mycket hår på huvudet och bär ofta keps. En vaktmästare är stark och fixar allt som man behöver hjälp med. En vaktmästare skäller på de stora stygga grabbarna då de är taskiga mot de små barnen.

Vår vaktmästare heter Hjördis. Hon är verkligen skolans hjärta. Hon har däremot inga stora händer men ett brett leende och ett mjukt skratt. Vår vaktmästare har jättemycket hår, ja t.om hästsvans och aldrig keps. Hon är stark och fixar allt man behöver hjälp med. Dessutom fixar hon det snabbt och med stil och finess. Hjördis skäller inte på de stora stygga grabbarna utan pratar med dem och får dem på andra tankar. Grabbarna har respekt, det är ju Hjördis som fixar fram bollar som hamnat i stuprännan m.m.

När Hjördis går i korridoren hörs det ingenting, förutom klirret från hennes stora nyckelknippa som leder henne in i alla möjliga och omöjliga vrår. När Hjördis arbetar märker man inte henne förrän allt är klart. Då står man där förvånat och tänker; när gjorde hon allt detta?

Ja Hjördis du är vår egen lilla pärla! Hur ska det bli utan dig tänker vi. Vi vet alla att det kommer att bli bra men vi kommer att sakna dig ofta ofta, både barn och vuxna. Nu får du tid att fixa och dona hemma i stället. Du vet om att du alltid är välkommen att besöka oss och det är många som blir glada över att se dig då! Du har spridit varma leende, lugn och trygghet på vår skola och det vet vi att du kommer att fortsätta att göra!

Njut nu Hjördis!
Många varma lyckönskningskramar från oss alla!"


Kommentarer
Postat av: Emmie

Du är en riktigt rar och omtänksam människa du kära kusin, kan tänka mig att dina ord värmde en del hjärtan såhär i höstrusket ( ja, jag vet att det är vinter, men seriöst... )

Preeeeciiis så går jag rundor och tänker, var på Plantagen häromdagen med Eddo och jag köpte hur mycket som helst i mina tankar, både för inne och ute dekoration =)

Jag/vi hoppas hoppas hoppas att vi kan ha flyttat till den 1 juni, vi har tillträde redan den 1:a april men redan då går inte...

Ja Noel ska minsann börja lekis/nollan/6-års verksamhet/förskolan (take your pick ) till nästa höst, vi vill flytta innan han börjat så att det inte blir för många omstarter för honom... =)

Tack för julhälsningen vi fick med posten idag =)



Kram Emmie

2008-12-18 @ 17:19:23
URL: http://frokenemmie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0