Nästkusiner


STOLT NÄSTKUSIN!

Minnen...


Idag är det den 21 juli och min farmors födelsedag. Men farmor finns inte hos oss mer. Jag tror dock att hon har lite koll på oss ändå. Min faster Eva har t.ex. fullt sjå med att få farmors gamla väggklocka att sluta slå vid alla möjliga och omöjliga tillfällen. Vi tror alla att det är farmor som "skojar" med henne.

Ett av farmors uttryck då man skulle gå hem från hennes var:
-Glöm nu inte det.
-Vad då?
-Att gå och kissa innan du lägger dig!

Hon var en hejare på att baka. Den genen gick ju vidare till min syster, men hoppade över mig. Alla i släkten minns hennes tårtor som vi hade på våra kalas. Det var gräddtårta med mandariner på, marängtårta med hallonsylt i samt hemmagjord prinsesstårta. Inte illa! Hon hade många andra bakverk som sina specialiteter; cigarrer, chokladkakor, jitterbuggar, bantarbullar, struvor m.m.

Så farmor: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!
Du sitter säkert på ett mysigt ställe och mumsar på någon bakelse med farfar, den lilla och dina föräldrar!

DAGENS HISS: Minnet av farmor
DAGENS DISS: Fläckar

PÅ ÅTERSKRIVANDE!

Somewhere Over The Rainbow...



Utsikt från vårt vardagsrum i kväll!
Om ni kollar in bilden ser ni att det faktiskt är två regnbågar som leker ovanför Statts takås!
Inte kul med regn på sommaren, men då det lämnar sådana här vackra tingestar efter sig kan man ju stå ut....



Till och med kajorna verkar hänförda!

Picnic, Sneda Tår & Fruntimmer

Igår kväll var vi på 40-årsfest! Det var Lisa, en instruktörsvän från gymet som bjöd. Det var inte vilken fest som helst, utan en picnic-fest. Man skulle själv ha med sig filt och dricka och sedan stod kära Lisa för maten. Och vilken mat sedan! Hon hade verkligen tänkt till! Vi var ca 40 gäster som tillsammans hade ett antal namnförsedda picnic-korgar att dela på. Det var så fiffigt för man var så klart ihopatutad med sådana som man inte kände så väl. I korgen fanns tallrikar, bestick, servetter och mycket smaskig mat, bl.a foccacia, kycklingklubbor, pastasallad, köttspett, småpajer m.m. En riktigt häftig idé Lisa! Sorgligt nog var inte vädret lika häftigt. Det regnade typ megamycket. Men under gigantiska trädkronor hade vi det riktigt mysigt och kul. Mina nätta sommarskor var ju inte ett smart val denna dag...


Varför har jag sneda tår? Livet hade varit mycket enklare med raka tår! En sned tå vill gärna trycka på tån intill och vill det sig riktigt illa trycker och gosar den MYCKET HÅRT så att en vit strumpa dryper av rött blod då man kommer hem från en 5km promenad i rask takt. Gör inte så fasligt ont, men det liknar ju mord då man drar av gympadojjan!
Jag TROR att mormor var den som introducerade sneda tår i vår släkt... Mamma har nämligen den, jag, min syster och min systerdotter likaså. Då jag pratar om "den" så är det en bestämd tå, nämligen ringtån (jämför med ringfingret).
Så här illa tycker jag och Moa om sneda tår:


Fruntimmersveckan har inletts och idag har Margareta och Greta namnsdag! Grattis lilla farmor uppe i himlen! Margareta var ditt riktiga namn men alla kallade dig Greta. Jag tycker Greta är ett kärt namn och det skulle jag kunna tänka mig att döpa mitt barn till (som jag nu inte har, men om...). Sedan hade barnet fått mormors namn, Franze, i andranamn.

DAGENS HISS: Glada fester trots regn
DAGENS DISS: Sneda tår

PÅ ÅTERSKRIVANDE!

Den Mörka Skönheten Som Gick Från Famn Till Famn


Så här ser en 17-åring anno 2008 ut! Tack för ett smaskigt kalas igår Alexander! Jag glömde räkna kaksorterna men om jag nu tänker efter så var där nog minst 7 i alla fall och sedan tårta på det. Min syster Merit (som ju då är mamma till Alexander) är helt makalös då det gäller att baka och dona i köket. Ett stående uttryck från henne då man diskuterar bak är:
"Äh, det sköter ju sig självt."
Aldrig, aldrig nånsin har jag märkt att något sköter sig självt i mitt kök! Hon måtte ha magiska förmågor! Nej, sådana kommentarer borde vara förbjudna. Samma sak gäller min kära vän Sofia. Hon är superduktig på att få till goda såser och annat smått och gott då man blir ditbjuden. Då man frågar om man kan få recept på hennes "kreationer" kommer hennes kommentar:
"Äh, det är bara att höfta till."
Va!? Höfta till! Nej, är man totalt värdelös i köket så är det inte bara att höfta till. Skulle jag höfta till något skulle det barka åt skogen!

En annan Sofia, nämligen min kusin, blev mamma för första gången förra fredagen. Hon och hennes man Göran fick en liten dotter som ännu så länge är namnlös. Igår var den mörka lilla skönheten med på kalaset och fick då finna sig i att bli förflyttad från den ena famnen till den andra. Hon brydde sig inte ett dugg om det kan jag meddela, utan sov sig igenom hela ståhejet. Kanske lugnast så? Hursomhelst så har Sofia och Göran gjort ett gott jobb, det är en mycket söt och fin liten flicka som anlänt till vår släkt!

Men vi vill ju alla ha ett namn på henne. Mitt förslag just nu är Bella! Vad röstar ni andra på?

DAGENS HISS: Föräldrarna Jakobsen
DAGENS DISS: Byxor som glappar i svanken

PÅ ÅTERSKRIVANDE!

Dagen Idag För Sjutton År Sedan

Vad hände då? Alltså den 18 juli 1991? Jo då föddes världens go'aste lille kille! Han fick namnet Alexander och vann mitt hjärta direkt. Som moster till honom tyckte, och tycker jag, att han är alldeles fantastiskt jättebra! Visst har han ändrats lite sedan 1991. Han är samme go'e kille men hans ordförråd, intressen och framförallt röstläge har förändrats... Jag hoppas dock att hans klokhet, omtänksamhet och artighet kommer att finnas kvar i all evighet för den hör liksom ihop med "min Alexander". Vi ska fira honom i kväll med världens kak-kalas och paketer. Vi ses Alex!

Sedan måste jag bara berömma vårt tidningsbud! Jag har bott i x antal lägenheter och hört tidningen komma på ett eller annat sätt genom inkastet. Här sker det på världens mjukaste sätt:
Inkastluckan viks försiktigt in, därefter trycks tidningen långsamt och vördnadsfullt in och hålls kvar i ena änden så långt det är möjligt så att avståndet tills den ska dimpa i vårt hallgolv är så kort som möjligt. Då släpps den mjukt och endast en liten duns hörs. Själva inkastluckan hålls kvar av andra handen och släpps långsamt ner utan minsta ljud!
Det ni! Där ligger andra tidningsbärare i lä! Har bland annat haft ett tidningsbud som sa att grannen på första våningen (jag bodde då på tredje våningen) bar upp min tidning då jag i frågasatte varför min tidning låg på trappan vid ingången. HALLÅ! Jag betalar för att DU, MITT TIDNINGSBUD, ska bära upp tidningen till MIG, inte för att min granne ska lägga vantarna på den först och för att du lille tidningsbud ska slippa gå tre trappor upp. GRRRRRRRR! Inte ofta jag blir arg, men ibland så morrar jag! På något sätt har jag en svag känsla av att vårt nuvarande tidningsbud är en tjej...

DAGENS DUBBELHISS: Alexander och Omtänksamma tidningsbud
DAGENS DISS: Sötsug

PÅ ÅTERSKRIVANDE!

Atjooo!


Nej, jag är inte förkyld! Jag har bara tio ton damm i min lilla näsa. Ett tips är att byta dammsugarpåse oftare än vad jag gör. Ja, i alla fall innan den är så full att den går sönder! Tyckte nog att det "sög" lite dåligt och fick då fram en ny påse. Öppnade dammsugaren och det formligen vällde ut damm (+annat smått & gott som jag tydligen sugit upp...).
Det hemska i hela historien är att jag var tvungen till att rota igenom allt innehåll. Varför? Jo, jag hade nämligen råkat suga in en av mina tangeter till datorn... Kul jobb - NOT! Nu är det gjort i alla fall!

Sådant kan man fröjda sig med då man har sommarlov. Det är fantastiskt härligt och en stor förmån (att få ha sommarlov alltså). Bli absolut inte lärare för att få sommarlov, då vet du inte vad du gett dig in på. Men om du gillar att undervisa, ta ansvar, utvecklas socialt och vägleda människor så är det en idé! Man är ju ledig fysiskt men jag kan ju tala om att man (i alla fall jag) har jobbet i huvudet även under lov. Senast i morse under min morgonpromenad så planerade jag hur jag ska lägga upp min klass läsning kommande termin. Men som sagt var; jag klagar INTE, sommarlov är underbart!

DAGENS HISS: Sommarlov
DAGENS DISS: Damm

                                               PÅ ÅTERSKRIVANDE!

Datorlös Men Inte Aningslös

Jag har tillbringat ett par dagar i vår stuga vid kusten. Himla skönt! Där är man liksom bara. Man känner inga måsten utan det går bra att ligga i en soffa eller i en solstol ett par tre timmar och läsa utan att få dåligt samvete. Har inte ens en dator där.

En kväll cyklade vi 7 km till våra vänner för att grilla och umgås. Vi hade en trivsam och god kväll. Då vi skulle cykla hem var klockan 1.00 på natten och det var beckmörkt. Ena cyklen hade lyse men det gjorde inte mycket nytta. Som tur var fick vi i sista stund med en lånad ficklampa av våra vänner. Hade vi inte haft den så vet i sjutton om vi kommit hem! Inne i själva byn-no problem, men längs cykelvägen inne i skogen, utan några som helst gatlyktor, var det kusligt! Men, vi överlevde det också, och blev stärkta-tror jag!

Idag är det min tur att hålla i Sommargympan i Vinslöv! Jag är så nervös och räknar ner att nu är det bara tre timmar kvar! HJÄLP! Alla som är där är helt ofarliga, det har jag lärt mig nu. Men man är så rädd för att få någon form av blackout så man glömmer allt och folket inte får något ut av den timme de trots allt lagt i mina händer. Men jag vet, de är så tacksamma och glada över att det händer något och att de får röra på sig även nu under sommaren. Jag ska verkligen tänka på det under passet! Min granne som bor här under lär i alla fall vara glad då denna dag är över. Jag har nämligen stått i köket med mormors gamla cd-spelar-radio-bandspelare och tränat på de tjugo låtar som vi gör rörelser till. Man går ju inte under benämningen flugvikt precis!

Då vi grillade i stugan stod jag för tillbehören: nypotatis, sallad och sås. Jag testade de handskar (se nedan) som min kära kusin Lotta tagit med dit. Köp sådana då det är dags att käka nypäror! Superbra!



DAGENS HISS: Potatisskrubbarhandskar
DAGENS DISS: Nervositet

PÅ ÅTERSKRIVANDE!

Världens Bästa Mamma Har Födelsedag!


Min egen lilla mamma fyller år idag!
HURRA HURRA HURRA!
Firar henne med ett foto från i fjol då vi firade hennes dag i Turkiet!
Vi ses snart lilla mamma! Då ska du få paketer!

DAGENS HISS: MAMMA!
DAGENS DISS: Stenskott

DAGENS SOMMARBUKETT TILL: Mamma så klart!


Morgonstund Kan Ha Guld I Mun



Detta är inte min och Magnus vän på semestermorgnarna!

Har du den blekaste aning om hur mycket EN LITEN SKETEN DUVA kan låta på en balkong? Svaret är: MYCKET!
Tror du sedan att den lilla varelse är rädd så tror du fel. I lathetens tecken börjar vi med att kasta diverse saker från sängen mot balkongdörrsfönstret för att skrämma iväg åbäket. Hjälper INTE! Nästa steg blir att hoppa upp och krafsa på träpersiennerna. Kan hjälpa, dock inte alltid. Då blir det till att öppna balkongdörren hastigt. De normalt funtade duvorna brukar då flyga sin kos, men Magnus har faktiskt råkat ut för den sorten som inte tillhör de normala. Den tok-duvan satt kvar, tittade på Magnus i dörröppningen och började liksom trava mot öppningen som om Magnus attack betydde: VÄLKOMMEN IN LILLA VÄN!

NOT!

Inte tycker jag att duvorna ska ligga och dö i vår stad som förra veckan, men de ska heller INTE vara på vår balkong klockan 4.00 på morgonen! Ska de vara där får de lugnt sitta på räcket och blicka ut över staden (helst med stjärten utanför balkongräcket...).

DAGENS HISS: Sol
DAGENS DISS: Duvor

På återskrivande!

Ordning & Reda


Det sägs att man rensar huvudet då man rensar i garderober, skåp, garage, arkiv och liknande. Det stämmer tror jag. Ofta har man ett uns av dåligt samvete för de där ställena som man inte riktigt vet vad de innehåller. Då man rensat ut där så har man genast rensat bort det dåliga samvetet också. Så idag har jag rensat på några olika ställen. En härlig känsla som bringar klarhet och struktur, inte bara på stället utan även tankemässigt!


DAGENS HISS: Ordning och reda
DAGENS DISS: Finnar (Alltså akne, inte folket från Finland)
DAGENS SOMMARBUKETT TILL: Lotta R för hennes roliga mail!

På återskrivande!


Smurf, Monster Eller Bloggare?


Blogga & ha ansiktsmask på samtidigt går alldeles utmärkt!
Förena nytta med nöje ni vet!

Mord, Älskade Mord

Gavin Troy (Daniel Casey) och Tom Barnaby (John Nettles).

Idag är det tisdag och eftersom det är sommar har ännu ett avsnitt av "Morden i Midsomer" sänts på ettan. I lööööv it! Som säkerligen alla mina nära och kära vet så älskar jag ju deckare av alla de slag. Det ska handla om mord alltså!

Som liten var jag säker på att i framtiden bli detektiv. Det var liksom ingen påhittad idé utan jag var övertygad om att detektiv var ett yrke, och det skulle jag bli! Som liten var jag (har jag fått berättat för mig) inte glad för att sova. Jag minns tydligt hur mamma och jag satt uppe jättesent på kvällarna och såg den ena deckaren efter den andra. Ibland smög det sig in någon rysare där emellan också. Då jag kom till skolan hade jag massor att berätta för fröken och mina klasskamrater. Nu så här i efterhand förstår jag varför fröken allt som oftast avbröt mitt berättande eller helt sonika inte lät mig berätta.

Jag minns även att det i mammas tidning, Hemmets Journal som hon prenumererade på, fanns en sida som hette "Möte med det okända". Där berättades de mest fantastiska saker om människor som gick igen m.m. Jag älskade dessa "noveller". Där fanns ju fotografier och allt så jag trodde ju verkligen att de här historierna hade hänt. Fröken gjorde allt för att få mig att förstå att det inte var så medan mina klasskamrater såg ut som ett gäng guppies med hängande underkäke. Blubb blubb liksom...

Nu, som vuxen och som lärare, kan jag ju bara tänka mig hur förfasad min kära fröken måste ha varit. Hon måste ju ha undrat vad mamma och pappa var för slags föräldrar som lät en 7-åring sitta uppe och se på en sådan massa tjafs. Men, faktum är att det var enda sättet att få mig att sova. Jag måste erkänna att så kan det vara även idag. Har jag inte fått läsa ett par sidor i min deckare så vänder och vrider jag mig i ett. Har provat att läsa andra saker som t.ex kärlekshistorier eller historiska skildringar men icke! Deckare är absolut bäst. Det är härligt att känna triumfen då mördaren till sist avslöjas och jag inom mig kan tänka: Det var ju honom jag misstänkte från sida ett!

Dagens avsnitt av Morden i Midsomer var faktiskt mer sorgligt än hemskt tycker jag. Usch, jag satt och hade tårar längs kinderna då man fick se hur en pojke blev retad, jagad och slagen av ett gäng andra barn. Sådant är hemskare än alla mord i världen tycker jag!
Hursomhelst så är det väl fler än jag som undrar när befolkningen i Midsomer ska dö ut? De som inte är mördade bör ju rimligen sitta inne för att ha begått något av de tjugotal mord som sker där varje sommar? Eller? Det kan ju knappast vara så att där flyttar in extremt mycket folk till byn. Den kan ju liksom inte ha världens mest charmerande rykte.

För mig är Morden i Modsomer lika med sommar, avkoppling och vara uppe länge. Med andra ord ett ljuvligt sätt att avsluta en helt vanlig tisdag med!

Vad det beträffar mina planer på att bli deckare så har jag lagt dem åt sidan. Det fanns ju ingen linje för det på gymnasiet. Min största dröm inom deckarområdet är nu att någon gång skriva en deckare. Det hade varit fantastiskt skoj och spännande. Har läst att Camilla Läckberg faktiskt gick en deckarskrivkurs då hon påbörjade sin karriär aom författare. Det vore något att önska sig i 40årspresent!

DAGENS HISS: Morden i Midsomer
DAGENS DISS: Föräldrar som inte inser då deras barn hamnat på "villovägar"
DAGENS SOMMARBUKETT TILL: Jenny Sedin för ett väl genomfört sommargympapass!

På återskrivande!

Kloka Ord

              
 
Life is not measured by the breaths we take, 
but by the moments that take our breath away...



Så sant som det är sagt! Kloka ord hämtat från en rar väns facebook-sida.

I mitt förkylda liv har det varit en lugn dag i återhämtningens tecken. Får snart abstinens av att inte kunna få träna och svettas. Men det kommer väl, det kommer väl...

För dig som bor i, eller nära, Vinslöv kan jag ju tala om att det är Sommargympa på Suran klockan 18.00 i morgon tisdag. Ta med vattenflaska samt något att ligga på. Det kostar 20 kr och då får du ha kul till bra musik och träningsvärk på köpet:o)

Dagens hiss: Inga döda fåglar så långt jag kan se
Dagens diss: Släktingar som inte kan hålla sams

På återskrivande

Feber Revben Och Boktips

Nu äntligen orkar jag masa mig upp och starta datorn... Jag har legat praktiskt taget hela dagen med hosta, feber och en allmänt sjuk känsla i hela kroppen.

Skulle hållt i sommarens sist box-pass på Hälsostudion men fick ringa och be dem ställa in det. Så trist, speciellt för alla de kunder som laddat hemma och känt att de var på G. Vet själv hur besviken man blir då man inte får ge järnet.
Men jag kan bara beklaga... Jag hade inte pallat helt enkelt, och dessutom riskerat att utveckla detta till något än värre. Det är faktiskt en grym känsla att hålla ett pass där kunderna verkligen tar i och kämpar, samtidigt som man kan möta deras leende eftersom de också tycker att det är kul! Det är instruktörens största lön-leendena! Så: Keep on smiling!

Igår var jag och Magnus på en mycket trevlig tillställning i Helsingborg. Det var Magnus kära kollegor Lotta och Rickard som hade fördelsedagsfest hemma hos sig. De bor i en helt magnifik lägenhet med en megabalkong/terass ut mot havet. Eftersom vädret var kanon satt vi där ute hela eftermiddagen och kvällen. Vi blev bjudna på mycket smaskiga tårtor av olika slag samt Rickards magnifika revben-MUMS! Tack för en rolig, god och trivsam dag Rickard och Lotta!
Här är utsikten från deras uteplats:



Nu ska jag gå tillbaka till samma läge som jag haft resten av dagen nämligen soff/sängläge. Det blir till att läsa vidare lite i någon bok sedan tror jag att jag kommer att somna ganska snabbt. Kan förresten berätta att jag under sommarloven försöker läsa några barn- och ungdomsböcker för att hålla mig a jour.
Just nu har jag läst en av Martin Widmarks böcker om ett pensionärsgäng som löser lite olika mysterier. Serien heter "I elfte timmen" och än så länge är där fyra böcker. Jag läste "Lyckans hjul". Jättebra och smårolig.
Jag har kommit halvvägs i en av hans böcker om Larissa & David. Den heter "Nåjdens sång" och den är också mycket bra. Martin Widmarks böcker är överlag väldigt bra och de fångar barnens intresse.
Har du barn i 10-11årsåldern som gillar lättlästa och enkelt uppbyggda böcker så kan jag rekommendera böckerna om Habib av Douglas Foley. Barnen i den 4:a jag haft just nu formligen älskar de böckerna och står på tur för att få läsa dem.
För mitt eget höga nöjes skull läser jag en deckare (vad annars...) som heter "Midvinterblod" av Mons Kallentoft. Den är bra men är skriven på ett litet speciellt sätt som gör att det tar ett tag innan man hittar flytet i den.
Ni na ni na ni na na ni na na na ni na...... Det var dagens boktips det!

DAGENS DUBBELHISS: Goda vänner & Bra böcker
DAGENS DISS: Feber

På återskrivande!

Smörgåstårta, Döda Fåglar & Ögonoperationer

Oj vad jag kände mig kass i morse! Som sagt var hade jag ont i halsen igår och började bli förkyld, nu hade det satt igång ordentligt... Men det är väl å andra sidan bara bra, för desto fortare blir man förhoppningsvis av med det!

Jag gick upp vid 9-snåret och tog på mig shorts och linne och begav mig ut på en sedvanlig promenad. Jag gick rundan ut förbi våtmarkerna, via Sjörröd och tillbaka in till staden igen. För er som inte vet det bor jag just nu mitt i stan, vid Stortorget. Min adress är faktiskt Stortorget 1 och förra veckan skulle Eon komma hit och byta elmätare (de gör ju det praktiskt taget överallt nu) men de dök aldrig upp enligt avtalad tid och då jag ringde och frågade vart de tog vägen så sa de att de inte hittade hit!!!! Hallå, Stortorget 1 i Hässleholm, hur svårt kan det vara? Nej, deras GPS kunde inte hitta adressen...

Efter en runda på ca 1h och en kvart åt jag frukost och mixtrade med lite småsaker här hemma. Sedan var det ju då kalas för Aom! Vi blev bjudna på smarrig smörgåstårta och glass till efterrätt. Moa verkade nöjd med sina presenter. Hon fick bland annat en megafin Canon digital systemkamera som jag provade att ta lite porträttbilder med. Dem får ni dock inte se här utan här är en bild på 13åringen herself och hennes kompis Fredrika. Moa till vänster & Fredrika till höger!

 
Nu har de ju faktiskt skrivit om detta i vår lokaltidning Norra Skåne, men på min facebook-sida har jag ju tidigare reagerat över alla de döda fåglar som ligger runt omkring här i Hässleholm. Det är jättehemskt! Nu är det ju så att då man bor mitt i stan och har fönster och balkong ut mot torget är man ju oändligt trött på alla dessa duvor som praktiskt taget skiter sönder balkonger, markiser, fönsterrutor m.m. Det ser rent ut sagt för jävligt ut. Väsnas gör de också! Men de är värda ett bättre öde än många av de fåglar jag sett de senaste dagarna. Några utav dem har liksom bara suttit apatiska på marken och tynat bort. På vår bakgård låg en duva på rygg med vingarna utbredda och bara skakade. Det var så hemskt att se. Jag sa åt Magnus att vi borde gå ner och göra lidandet kort för den, men hur? Morgonen därpå låg den död så klart. Nu läste jag att de sänt fågel-liken till en veterinär för att utröna om de blivit förgiftade. Själv känner jag att vår balkong är så belamrad med fågelbajs att den är rena smitthärden om nu fåglarna drabbats av något virus.

Min farbror Werner har nu opererat sitt andra öga. Han har drabbats av starr och opererat båda ögonen med hjälp av laser. För första gången i sitt liv kan han se på tv utan glasögon! Fantastiskt!!

DAGENS DUBBELHISS: Magnus börjar sin semester & Ögonoperationer med laser
DAGENS DISS: Lidande fåglar

På återskrivande!

Här Är Gudagott Att Vara


GRATTIS MOA! Idag fyller du 13 år och du är världens go'aste och raraste systerdotter. Du har ett stort hjärta och mycket humor. I morgon ska vi fira dig med buller & bång, många paketer & vacker sång. Ses i morgon Aom!

Idag har varit en underbart vacker sommardag. Mamma och jag packade ihop badlakan, brasse-stol och fikakorg och for till stranden i Yngsjö tidigt i morse. Då vi kom dit var det inte så mycket folk där men sedan blev det allt fler och fler. Så härligt avkopplande det är att sitta där i sanden och se havet, höra dess brus och känna vinden och solen mot huden. Här Är Gudagott Att Vara tänkte jag flera gånger under dagen. Så enkelt men ändå så ljuvligt för både kropp och själ att bara få vara, få läsa, få fika, få slumra till, få titta på människor...
En sak som är värd att fundera över är människors sätt att "bygga bo" då de anländer till stranden. Likt fågeln som samlar pinnar, grenar och fnöske som den snor ihop till ett bo så far vi runt och rister på badlakan, monterar stolar och ställer dem med millimeters noggrannhet utifrån solens strålars vinklar. En del bygger på rad, andra i klunga och en del sprider ut sig som en epidemi. Undras tro vilken typ jag är?
En helt fantastisk dag hade vi i alla fall, jag och mamma.



Enda smolket i bägaren var att jag denna dag vaknade med världens halsont! Kan man ha ont i halsen på sommaren? Tydligen! Jag har i största möjliga mån försökt undvika att svälja under dagen-aj! Mycket märkligt; under terminen har alla mina kollegor råkat ut för en eller flera förkylningar men jag har lyckats hålla mig fullt frisk. Så ska JAG bli sjuk på sommaren i stället! Hur illa rimmar inte det?

Alltså:
DAGENS DUBBELHISS: Moa & Sommaren
DAGENS DISS: Halsont på sommaren (ja närhelst den infaller egentligen...)

På återskrivande!




 

SÅ VAR DET GJORT!

Vad då tänker ni?
Jo, jag har startat Min Egen Blogg! Tog steget rakt ut i det okända då jag såg min kusin Elins fina blogg. Nu sitter jag här och funderar på om det finns någon form av "bruksanvisning" för hur man ska gå tillväga men inser att jag inte hittar någon. Dessutom så är inte Magnus (min sambo) hemma vid denna stora händelse så han kan inte heller hjälpa mig. Så nu har 37-åringen lite problem... Jag vill ju att min blogg ska vara lika fin och inbjudande som Elins! Jag fattar INTE hur man gör... Men det får kanske komma längre fram...

Varför har jag då startat en egen blogg? Tja, varför inte? Jag gillar att skriva och har haft allvarliga funderingar på att skriva en bok (en deckare då så klart) men aldrig kommit till skott. Kanske är detta en bit närmare målet?

Idag är en lite ovanlig dag. Det har faktiskt varit riktig sommar! Jag har varit i Åhus på beach-fotboll. Skjutsade min systerdotter dit vid 8-tiden i morse och möttes av en fantastisk sommardag vid stranden! Ska försöka prega in en bild på hur det såg ut under lugnet före stormen vid strandkanten.
Åt även min första glass idag! Glassarna i Åhus är ju inte av denna världen. Valde 2 kulor men fick enligt tradition 4 kulor. Smakerna jag tog var Himmelskt gott och Marängsviss. Mycket delikata båda två! Att rekomendera!

Eftersom morgondagen ser ut att erbjuda en dag på stranden (allt enligt Thomas Ledins melodislinga) så bör jag krypa till kojs nu.

Har jag och alla andra tur så kan man läsa detta + se en bild samt kanske läsa andra inlägg som jag gör!

På återskrivande!


Vilken ljuvlig start på dagen! Klockan är 8.15 på morgonen den 2 juli. Lugnet före stormen... Snart drar beach-fotbollen igång!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0