Adventskalender

Då var det dags igen! Gnugga geniknölarna Marlen! Pressa fram något kul som samtidigt är lärorikt och spännande och som innebär choklad och andra godsaker åt de små liven! Ja, ibland är det inte annat än att man känner sig som ett levande Kinderägg! Det är alltså dags att konstruera en adventskalender till skolbarnen.

Jag vet mycket väl att det skulle räcka med en vanlig lite sketen chokladkalender, men nu har jag ju i alla år gjort något annat OCKSÅ så de förväntar ju sig något... I fjol innehöll varje liten ficka på snögubbskalendern ett minikexchoklad samt en uppgift att ta reda på. Uppgiftens svar var alltid ett nummer. Numret skulle sedan föras in på en stor plansch och på höstterminens sista dag knåpade hela klassen fram ett meddelande av siffrorna. Det blev då: GÅ TILL BLÅ RUMMET OCH TA PÅSE! Vad innehöll då inte påsen om ännu mer godis.

Funderar i år på att eventuellt ha charader om julen på engelska (Vi hade julcharader på svenska i förrfjol). De får ju då inte vara alltför svåra. Jag tror dock att de hade klarat dem bra. Någon som har någon annan idé?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0